Ubijen poskok u strogom centru grada

    7 godina pre 93 pregleda Izvor: pvportal.me

Jutros oko 10 časova ispred kotlarnice u Skerlićevoj ulici pronađen je ubijen poskok!?

Radnici u kotlarnici primjetili su mrtvu zmiju otrovnicu, ali su nam rekli da je oni nisu ubili već su prilikom izlaska na pauzu „premrli“ od straha i neprijatnog iznenađenja. Da li se neko tu donio ubijenog poskoka, ili je neko od prolaznika u strahu ubio opaku zmiju otrovnicu i nastavio dalje ne znamo, ali u svakom slučaju ni nastariji Pljevljaci ne pamte da je u ovo doba godine, deset dana prije dolaska proljeća, najotrovnija zmija na našim prostorima primjećena u Pljevljima i okolini.

Prema tvrdnjama biologa sa prvim proljećnim suncem izlaze i zmije iz svog legla. Poskoci u okolini Pljevalja ulaze u hibernaciju sa početkom jeseni, a izlaze iz obično polovinom marta i to prvo mužjaci, a nedjelju do dvije sa izlaskom iz hibernacije kreću i ženke. Prema tvrdnjama biologa poskoci ne izlaze pojedinačno već po nekoliko desetina odjednom, jer su tokom hibernacija smotani su u klupko.

Vjerovatno i suviše blaga zima ove godine uslovila je ranije izlaženje zmije iz svojih jazbina. Međutim ono što je rijetkost je da zmije, a pogotovo poskok, vrijeme hibernacije provedu u strogom centru grada.