Protekle nedjelje bez novorođenčadi

    7 godina pre 99 pregleda Izvor: pvportal.me

U protekloj nedelji na ginekološko-akušerskom odjeljenju nije rođena ni jedna beba.

Prema informacijama koje smo dobili iz Doma zdravlja Pljevlja, u prethodnih petnaest dana, od 19. februara do 4. marta, kod izabranih doktora za odrasle pregledano je 6160 pacijenata, a izabrani doktori za djecu pregledali su 1211-oro djece. U ambulantama u Žabljaku, izabrani doktori za odrasle pregledali su 520 pacijenata, dok je pedijatar pregledao 314-oro djece.

Takođe, u prethodnih sedam dana u ginekološkoj ambulanti izvršen je 431 pregled.

Kako smo saznali iz Javne zdravstvene ustanove Opšte bolnice Pljevlja, u toku prethodne nedelje, od 26. februara do 4. marta, ukupno na svim odjeljenjima, ležao je 131 pacijent, od kojih je novoprimljenih bilo 48 pacijenata.

U specijalističkim ambulantama pregledano je 2748 pacijenata, a u laboratoriji je urađeno 7184 biohemijskih analiza. Na rentgenu je izvršeno 315 snimanja, a na skeneru je zabilježeno 57 pregleda. Izvršeno je 26 Color doppler krvnih sudova.

Broj pregledanih pacijenata na ultrazvučnoj dijagnostici je 124, a u čitavoj bolnici izvršene su 24 manje i veće hirurške intervencije.

U prethodnoj nedjelji na ginekološko-akušerskom odjeljenju, sa područja pljevaljske i žabljačke opštine nije rođena ni jedna beba.