POZIV za nevladine organizacije za učešće na obuci UPRAVLJANJE PROJEKTNIM CIKLUSOM

    7 godina pre 96 pregleda Izvor: pvinformer.me

Opština Pljevlja i projekat ReLOaD pozivaju nevladine organizacije iz Pljevalja na obuku pod nazivom „Upravljanje projektnim ciklusom“, koja će se održati u Pljevljima, u hotelu Franca, 09. i 10. marta 2018. godine.

Obuka se održava u okviru Javnog konkursa za raspodjelu budžetskih sredstava namijenjenih finansiranju nevladinih organizacija u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). Konkurs i relevantnu dokumentaciju za finansiranje projekata NVO možete pronaći na web sajtu Opštine Pljevlja www.pljevlja.me i web sajtu UNDP www.me.undp.org

Kao što je Konkursom predviđeno, 9. marta od 09:00 – 10:30 časova, u hotelu Franca, biće održan Info dan gdje će se nevladinim organizacijama bliže predstaviti pravila Konkursa, nakon čega će se za sve zainteresovane održati i obuka za Upravljanje projektnim ciklusom. Ova obuka ima za cilj da pomogne zainteresovanim NVO da se što bolje pripreme za pripremu i vođenje projekata kojima bi aplicirali na ReLOaD konkurs.

Molimo vas da Vaše učešće na obuci potvrdite najkasnije do četvrtka, 08. marta do 14:00, na e-mail adresu: [email protected].

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu(ReLOaD) se sprovodi od 1. februara 2017. godine i trajaće tri godine. ReLOaD finansira EU, uz kofinansiranje UNDP-a i pet lokalnih samouprava koje su obuhvaćene programom (Pljevlja, Nikšić, Podgorica, Tivat, Kotor). U fokusu ReLOaD projekta je jačanje partnerstava između lokalnih samouprava i civilnog društva, primjenom modela transparentnog projektnog finansiranja organizacija civilnog društva iz budžeta jedinica lokalne samouprave. Jedan od ključnih ciljeva je povećanje građanskog učešća u procesima donošenja odluka i unapređenje pružanja usluga u lokalnim zajednicama.

Nacrt Programa obuke

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, ReLOaD projekat u Crnoj Gori

Obuka:

Upravljanje projektnim ciklusom 09-10. mart, 2018. godine Hotel Franca, Pljevlja

Cilj obuke: Omogućiti predstavnicima i predstavnicama NVO usvajanje znanja i vještina u vezi sa upravljanjem projektnim ciklusom (PCM-project Cycle Management) i pisanjem projekata u skladu sa pristupom logičkog okvira (LFA), te aktivnu pripremu projektne aplikacije u skladu sa ReLOaD pozivom.

Rezultati obuke: Na kraju dvodnevnog modula o upravljanju projektnim ciklusom, učesnici i učesnice će biti u mogućnosti da:

Prepoznaju faze projektnog ciklusa EU

Razviju projektnu ideju u skladu sa pristupom logičkog okvira (LFA)

Ispune matricu logičkog okvira (LFM)

Pripreme projektnu aplikaciju u skladu sa ReLOaD pozivom

Učesnici/ce: Predstavnici NVO iz Pljevalja

Trenerice: Ana Novaković, trenerica za upravljanje projektnim ciklusom, Bojana Popadić, asistentkinja trenerice za upravljanje projektnim ciklusom

Datum i vrijeme održavanja: 09.-10. mart 2018. godine, od 09:00 – 16:00 časova

Mjesto održavanja: Hotel Franca, Pljevlja