Oprezni Rudar se približio cilju

    7 godina pre 93 pregleda Izvor: pvportal.me

PRVA “TELEKOM“ CRNOGORSKA FUDBALSKA LIGA 22. KOLO

Rudar-Dečić 1:0 (0:0)

Stadion Gradski. Gledalaca oko 300.

RUDAR: Agović 2, Živković 2, Mitrović 2, Reljić 2, Racković 2 (od 46, Vuković 2) Tomašević 2, Kotorac 2, Janketić 1,5 (od 80.Burzanović-), Kuč 1,5, Đalović 1,5, Paunović 2 (od 61.

Brnović-).

Igrač utakmice Dejan Kotorac (Rudar) 2

Rezultatska važnost utakmice ubila je fudbalsku ljepotu na Gradskom stadionu u Pljevljima, oko 300 navijača gledalo je tvrdu utakmicu u kojoj su oba tima čekala grešku ili nestrpljenje protivnika. Rudar je bio bolji i zasluženo osvojio bodove, a Dečić iako je imao više loptu u nogama samo je jednom šutirao u okvir gola, u 74. minutu iskusni Darko Marković, ali Jasmin Agović je lako uhvatio pokušaj fudbalera gostiju. Ponovo su pravovremene izmjene donijele bodove Rudaru, koji je primakao željenom cilju, plasmanu u Evropu.

  • Ovo je bila izuzetno teška utakmica i najvažnije je da smo pobjedili i vezali dvije pobjede. Odigrali smo disciplinovano i nastavljemo da se primičemo našem cilju, plasmanu u Evropu. Već razmišljamo o narednom protivniku i u dobrom raspoloženu i spremni dočekujemo utakmicu sa Budućnosti, kazao je poslije meča šef struke Rudara Miodrag Vukotić.

Utakmica je počela minutom ćutanja povodom smrti najstarijeg sportskog novinara i legende pljevaljskog sportskog novinarstva Fadila Bosovića koji je preminuio u 78. godini života.

Prvo poluvrijeme bilo je dosadno, a igra koju su prikazali akteri na terenu bilo je ispod i ovog našeg prvoligaškog prosjeka. Za 45 minuta publike je vidjela samo dva šuta ka golu i

to Radmira Đalovića. Rudar je imao prvu priliku na kada je Đalović, u 12 minutu, sa desetak metara, nakon asistencije Dejena Kotorca šutirao preko gola. U 20. minutu u kaznenom prostoru gostiju pao je Rodoljub Paunović, ali je, stekao se utisak zasluženo, umjesto penala dobio žuti karton zbog simulacije. Pet minuta nakon toga Đalović je šutirao ka golu Dečića sa 18 metara, ali pravo u golmana gostiju Stanislava Namaska.

U drugom poluvremenu strateg Pljevljaka Miodrag Vukotić pokušao je da uvođenjem Marka Vukovića pojača ofanzivu i upravo to je dalo rezultat. U 58. minutu, nakon konstantne ofanzive domaćih Paunović i Vuković su razmijenili dupli pas iz igre izbacili tri centralna beka gostiju a Vuković je sa sedam metara zatresao mrežu Dečića. Starteg Pljevljaka vrlo brzo je iz igre izveo Paunovića i uveo Predraga Brnovića kako bi pojačao odbranu, a sa druge strane njegov kolega Viktor Trenevski pokšao je izmjenama, da pojača napad.

  • Zadovoljan sam kako smo igrali, pogotovo u fazi odbrane, a čestitao bih Rudaru na zasluženoj pobjedi. Za nas u narednom kolu je najvažnija utakmica, protiv Petrovca i ova utakmica je pokazala da možemo da se nadamo povoljnom ishodu, kazao je Trenevski poslije utakmice.

Dečić je do kraja napadao, imao terensku inicijativu, ali tek u nadonadi vremena imali su ozbiljniju priliku kada je rezervista Luka Klikovac šutirao sa 18 metara, ali pored gola.

Rezultati:

Zeta – Sutjeska 0:1

Branislav Janković 71.

Grbalj – Budućnost 0:0

Mladost – Kom Eurozox 1:1

Zoran Petrović 23. – Ivan Pejaković 45.

Rudar – Dečić 1:0

Marko Vuković 58.

Petrovac – Iskra (17.30)