Mještani zaseoka Hadžino brdo apeluju na nadležne opštinske službe da pročiste put preko Bakovine

    7 godina pre 128 pregleda Izvor: tvpljevlja.me

Iz pljevaljskog preduzeća za održavanje lokalnih puteva saopštavaju da su svi putni pravci prohodni, a mještani zaseoka Hadžino brdo tvrde da na putnom pravcu od sela Mijakovića prema Kordovini, preko Bakovine, nije moguće proći jer to ne dozvoljava visok sniježni prekrivač.

Mještanin Mirko Šćepanović ističe da zbog neprohodnosti puta seljani moraju plaćati usluge prevoza onima koji imaju terenska vozila.

– Ju tros sam pokušao autom da prođem ali nijesam mogao jer je snijeg veliki. Pošto mora doći veterinar zbog obilaska stoke, moraću da platim dopunski prevoz, jer veterinar svojim vozi-lom neće moći da se probije kroz sniježne smetove – žali se Šćepanović i dodaje da je i prije par dana morao platiti prevoz veterinara jer su morali da ukažu pomoć kravi koja se telila.

  • Da veterinari nisu izašli na lice mjesta i izvršili teljenje carskim rezom, krava bi sigurno uginula. U takvim okolnostima daje se poslednja para da se spasi životinja – kaže Šćepanović i apeluje na nadležne u lokalnoj upravi da organizuju čišćenje seokih puteva kako bi seljani mogli da imaju nesmetanu komunikaciju sa gradskim područjem i nadležnim službama. Šćepa-nović naglašava da se radi o nekategorisanom putnom pravcu koji poslednjih nekoliko godina niko ne oržava.
  • Ovaj put nije kategorisan, ali je svake godine čišćen od sniježnih nameta. Kada je došlo do promjene vlasti na opštinskom nivou prestalo je i održavanje našeg puta – kaže Šćepanović.

Direktor preduzeća za održavanje lokalnih puteva Dragan Jovović kaže da su svi putni pravci prethodnih dana bili očišćeni, da su ekipe ovog preduzeća na terenu u više navrata pomagali stanovništvu i tamo gdje nijesu obavezni, te da se u pomenutom slučaju radi o putu koji nije lokalnog karaktera i koji ovo preduzeće ne može da čisti bez odobrenja nadležnog sekretarijata.

  • Svi putni pravci koji su u našoj nadležnosti su očišćeni i na terenu smo pomagali i tamo gdje nijesmo bili obavezni. Naši radnici su u obavezi da čiste isključivo one putne pravce koje su u našoj nadležnosti, dok se čišćenje nekih drugih putnih pravaca vrši uz nalog sekretearijata. Kada i u ovom slučaju dobijemo nalog mi ćemo taj putni pravac očistiti – kaže Jovović.

Sekretar Sekretarija za putnu infrastrukturu i komunalne poslove Zoran Čolović kaže da do petka u opštinsku upravu nije stigao nijedan zahtjev mještana za čišćenje puta.

– Čim dobijemo zahtjev za čišćenje puta on će biti razmotren – kaže Čolović i pojašnjava da u lokalnoj upravi izlaze u susret zahtjevima seljana ukoliko za to ima mogućnosti.