Različiti aršini kažnjavanja ljute pljevaljske ribare

    7 godina pre 115 pregleda Izvor: tvpljevlja.me

U prepunoj sali Skupštine opštine održan je sastanak Sportskog ribolovnog kluba “Lipljen” sa pljevaljskim ribolovcima. Sastanak je trajao skoro tri sata, a ono što je najinteresantnije sastanku je prisustvovao veliki broj mladih ribara.

  • Cilj sastanka je bio da Sportski ribolovni klub “Lipljen” prenese ribarima plan i program rada ovog kluba, kao i pravila sportskog ponošanja novim zakonom o ribarenju na slatkovodnim vodama i planom rada ribočuvarske službe kazao nam je predsjednik „Lipljena“ Vaso Knežević.

Najviše primjedbi ribara bilo je na visinu cijene godišnje ribarske dozvole, koja je 35 eura. Veliki broj prisutnih ukazao je da problem ribarima predstavlja kvalitet vode. Ribari su tražili objašnjenje zbog čega se nad zagađivačima ne sprovode zakonske kaznene odredbe, a ribari se kažnjavaju zbog najmanje sitnice. Stariji ribolovci su imali više primjedbi na zakonske promjene i promjene u radu ribočuvarske službe za razliku od mlađih ribolovca koji su smatrali da su primjene dobre i da će doprinijeti unaprijeđenju kvaliteta ribolova na teritoriji opštine Pljevlja.