SAOPŠTENjE za javnost odbornika DF-a BOJANA STRUNJAŠA

    7 godina pre 124 pregleda Izvor: pvinformer.me

Dana 12. decembra 2017. godine u svojstvu narodnog odbornika, uputio sam Zahtjev za pristup informacijama direktoru DOO „Vodovod“ – Pljevlja, Čedu Gospiću. Odgovor na pomenuti zahtjev dobio sam tek nakon dva mjeseca, 12. februara 2018. godine, iako je Gospić po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama bio dužan da mi u roku od 15 dana odgovori na pomenuti zahtjev. Pomenutim dopisom tražio sam od poslovodstva Vodovoda da mi dostave podatke o nabavci mašina koje je vršilo ovo preduzeće u poslednjih godinu dana (dokaze o raspisanom tenderu i prikupljenim ponudama, kao i kopiju računa za kupljene mašine ).

Nakon dva mjeseca od direktora Gospića sam dobio odgovor u vidu dokumentacije koja nije bila predmet mog interesovanja. Pomenuti zahtjev sam uputio iz razloga što sam od građana obaviješten da su sporne mašine nabavljene po cijenama koje su daleko veće od realnih. Takođe, iz Vodovoda mi nije dostavljen ni jedan sporni račun, iako sam iste tražio na uvid.

Kao narodni odbornik dužan sam obavijestiti javnost da je lokalno preduzeće DOO „Vodovod“ nabavilo sledeće mašine i alate i HTZ opremu po cijenama koje su date u tabelama:

Iz datih tabela se vidi da je direktor Gospić nabavkom spornih mašina, alata i HTZ opreme oštetio lokalno preduzeće DOO „Vodovod“ za preko 60.000 evra. Ovaj iznos je proistekao iz meni dostupnih podataka. Zato smo od tužilaštva zatražili da ispitaju sve nabavke VODOVODA preko kompanije „MISScomMOJKOVAC“

Iz tog razloga sam protiv pomenutog direktora podnio krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, uz napomenu da postoji osnovana sumnja da počinilac pronevjere može uništiti spornu dokumentaciju i da tužilaštvo hitno mora preduzeti korake kojima će to spriječiti.