Stiglo šest ponuda za idejni projekat ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja

    7 godina pre 95 pregleda Izvor: vijesti.me

Na tender za izradu idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka Termoelektrane Pljevlja se prijavilo šest ponuđača.

Zajedničku ponudu su dostavili Škoda Praha a.s. i Škoda Praha Invest s.r.o, zatim Grupa ponuđača Institut IGH d.d., Zarubezhenergoprojekt d..d. i CAU – “Centar za arhitektutu i urbanizam d.o.o. iz Zagreba, Steag Energy Services Gmbh iz njemačkog Essena. Ponudu su dostavili i Institut za građevinsrstvo d.o.o. i Institut za istraživanja i projektovanja u privredi d.o.o. Beograd, sa sjedištem u Podgorici, kao i Konzorcijum “EKONERG – NIK COM-ESOTECH” iz Zagreba i VPC Gmbh iz Njemačke.

EPCG je 25. decembra 2017. godine raspisala tender za izbor kompanije za izradu idejnog projekta, a shodno tehničkim specifikacijma vrijednost tendera iznosi 900 hiljada eura sa PDV-om.

Izvođenju radova na ekološkoj rekonstrukciji, vrijednoj 40 miliona eura, prethodi faza izrade Idejnog projekta koji će definisati najbolje potrebna tehnološka rješenja za ekološku rekonstrukciju Bloka I TE „Pljevlja“.

“Plan je da se poslije odabira kompanije i izrade idejnog projekta, izvrši izbor izvođača i opreme koja će se instalirati u periodu od oko tri godine. Plan je da se projekat ekološke rekonstrukcije završi do 2021. godine, a uključuje, izmedju ostalog, izgradnju sistema za odsumporavanje, denitrifikaciju, unaprjedjenje rada elektorfilterskog posrojenja, izgradnju sistema otpadnih voda i rekonstrukciju sistema transporta nus produkata sagorijevanja, kao i izgradnju toplotne stanice kao dijela projekta toplifikacije Pljevalja”, poručuju iz EPCG.