Obavještenje SRK Lipljen

    7 godina pre 105 pregleda Izvor: pvinformer.me

Na sastanku Upravnog odbora SRK „Lipljen“, održanog 11. 02. 2018. godine, izvršen je izbor članova komisije za sportsko-takmičarsku aktivnost, i to u dvije sekcije: Sekciju za šaranski

ribolov čine: Mevludin Kečević, Adin Durutlić i Branko Gogić, a Sekciju za takmičenje „udicom na plovak“ čine: Darko Deverdžić, Nikola Medojević i Netko Bašić. Pozivaju se svi ribolovci koji su zainteresovani za jedan od pomenutih vidova takmičenja da se jave u klub.

Utvrđen je i plan ribočuvarske službe, koju trenutno sačinjavaju dva ribočuvara. Izabran je i koordinator ribočuvarske službe Mevludin Kečević. U narednom periodu će se angažovati i dodatna lica ovlašćenja za kontrolu na vodi u vidu ribočuvara-volontera.

Dogovoreno je i da se održi sastanak sa pljevaljskim ribolovcima, najvjerovatnije 23. februara u Sali Skupštine Opštine u 18 časova, na kojoj će se svim ribolovcima prezentovati Plan i program rada SRK za 2018, Pravila ponašanja na vodi, Zakon o slatkovodnom ribarstvu i rad ribočuvarske službe, ali će biti prostora i za pitanja i predloge od strane ribolovaca upućene novom rukovodstvu SRK. Nakon ovog javnog sastanka uslediće i sastanak sa pljevaljskim privrednicima koji svojim aktivnostima negativno utiču na pljevaljske vode.

Govoreno je i o predlogu novog Zakona o slatkovodnom ribarstvu, koji će se najvjerovatnije usvojiti u martu mjesecu i koji daje mnogo veća ovlašćenja ribočuvarima i mogućnosti za bolje funkcionisanje gazdovanja vodama.

Predsednik SRK „Lipljen“: Vaso Knežević