Neodgovorno i neozbiljno od “Lovćen trejda“

    7 godina pre 100 pregleda Izvor: tvpljevlja.me

Spora dinamika „Lovćen trejda“ DOO iz Foče uslovila je da naši sugrađani plaćaju pelet po većim cijenama, čekajući subvencionisani.

Dinamika isporuke subvencionisanog peleta i briket je izuzetno spora. Od septembra do danas „Lovćen trejd“ DOO iz Foče, sa kojim je opština Pljevlja potpisala ugovor o nabavci ekološki prihvatljih energenta uspio je da isporuči manje od pola ugovorenih količina peleta i većinu briketa.

Dakle, do sada je isporučeno 426 tona peleta i istalo je još 550 tona. 204 naših sugrađana uspjelo je da uzme subvencionisani pelet do februara, njih 250 na čekanju, obezbijediće,valjda, pelet za narednu grejnu sezonu, koji su trebali već potrošiti.

Isporučeno je i preuzeto 130 tona briketa i „Lovćen trejd“ je u obavezi da isporuči još 25 tona, saznali smo od koordinatora Darka Gazdića.

Lovćen trejd DOO iz Foče je bio jedini zainteresovani ponuđač na javnom tenderu za isporuku ovih energenata po subvencionisanim cijenama. Iako je javni tender na vrijeme raspisan i ugovor na vrijeme potpisan, prva isporuka bila u septembru 2017. godine, spora dinamika isporuke uslovila je da mnogi zainteresovani pelet neće dobiti do kraja grejne sezone. Neozbiljnost i poslovna nekorektnost ovog privrednika je za svaku osudu. Dovesti jedan ovakav projekat na ovaj nivo je neprihvatljivo. Naime, nabavka ekološki prihvatljivih energenata po subvencionisanim cijenama je kratkoročna mjera Vlade Crne Gore u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha u zimskom periodu kada je aero-zagađenje mnogo puta akcidentna situacija.

Cijena peleta po subvencionisanim cijenama je 104 evra, a briketa 85 evra.

Na svu sreću ova zima je bila nešto blaža pa je i potrošnja ogreva bila manja. Inače svi koji su se pouzdali u subvencionisani ogrev morali su po potrebi izdvajati tri i po evra za džak od 15 kilograma peleta.