Svečani prijem za Eldara Salihovića

    7 godina pre 88 pregleda Izvor: tvpljevlja.me

Lokalna uprava organizovala je svečani prijem za prvog Olimpijca, Pljevljaka koji će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama Eldara Salihovića. Srećan put Eldaru u Pjong Čang, na 23. ZOI koje se održavaju od 9. do 25. februara u ovom južnokorejskom gradu. Crnu Goru za ZOI predstavljaće samo tri takmičara, a jedan od njih je skijaš Rudara Eldara Salihović.

Srećan put Eldaru na najveću smotru zimskog sporta na svijetu poželjeli su potpredsjednica opštine Pljevlja Anela Kriještorac, sekretar Sekretarijata za Društvene djelatnosti Mersudin Halilović i namještenik za sport Borjan Džogaz.

  • Naravno da nam predstavlja veliku šast što ćeš biti dio crnogorskog tima na ZOI i što ćeš braniti boje naše države u Južnoj Koreji, kazala je Kriještorac.
  1. Imamo izuzetnu čast da san na čelu Sekretarijata opštine koja će imati svog predstavnika na ZOI. Ponosam sam na tu činjenicu i mislim da je sama pomisao da će se Eldar naći na startu sa najboljim svjetskim skijašima za ponos, kazao je Halililović.

Borjan Džogaz je naglasio da su je ovo prvi predstavnik opštine Pljevlja na Olimpijadi. Ranije na Olimpijskim igrama učestvovali su Žarko Paspalj i Nenad Peruničić, a prvi član Rudara na Olimpijadi bio je atletičar Slaviša Vranaše prije 18 godina u Sidneju.

  • Ti si prvi Pljevljak koji će učestvatri na zimskim Igrama i zaista smo ponosni na tebe, naglasio je Džogaz.

Četvrti Pljevljak koji će učestvovati na Olimpijadi. Tek drugi iz Rudara, a prvi na zimskoj Olimpijadi, kakav je osjećaj?

Neopisiv. Osjećam se ponosnim što imam tu čast da učestvujem na takmičenju koje je san svakog sportiste.

Nerijetko se dešavalo da najveća imena svjetskog sporta nikada nisu učestvovala na najvećoj smotri spota, a pred tobom je ispunjenje sna. Da li ima one pozitivne treme?

Naravno, ta vrsta treme je uvijek prisutna pred svako takmičenje, ona je ta koja vodi i daje mi snagu da idem samo naprijed… i neponovljiv osjećaj svaki put kad stanem na start trke.

Misliš li da možeš da nas prijatno iznenadiš?

Biću srećan ako budem skijao onako kako najbolje znam i umijem, ne bih želio da unaprijed mislim o bilo kakvim rezultatima. Dvije ,,uvezane’’ dobre vožnje su ono što želim postići.

Ko je najzaslužniji za tvoj put od velikog talenta do Olimpijca?

Na prvom mjestu porodica – bez razmišljanja, prvenstveno moj otac koji me podržava sve ove godine na treninzima i takmičenjima. Sigurno je da bez podrške roditelja i njihove vizije ne bih uspio stići do ovog nivoa u sportu. Veliku zahvalnost na razumijevanju dugujem i mojim nastavnicima i profesorima gimnazije. A onda tu su svi treneri koji su dali doprinos mom skijaškom razvoju, svako na svoj način.

Šta možeš da poručiš svojim sugrađanima?

Sigurno mogu obećati da ću se potruditi da skijam onako kako to najbolje znam, da ću „ostaviti srce’“ na terenu. Ipak, svjestan sam da je ovo moja prva olimpijada i da će ih biti još u nizu; da sam još uvijek mlad, a predamnom su veliki ciljevi koji čekaju svoje ostvarenje.

Hvala ti Eldare i valjda nam možeš malo pomoći. Voljeli bi da nam svaki dan šalješ izvještaje iz Južne Koreje, od smještaja u Olimpijskom selu, ambijenta sa svečanog otvaranja, treninga, takmičenja, fotografija sa nekim od velikih skijaških asova do nekih zanimljivih stvari?

Potrudiću se da sarađujem što je moguće više… Hvala vama.

Svečano otvaranje 23. ZOI zazanao je za 9. februar, a svoju olimpijsku premijeru Eldar će imati 18. februara u 2 sata i 15 minuta po našem, ili 10 i 15 po južnokoresjkom vremenu za kada je zakazan početak prve vožnje u veleslalomu, a takmičenje u slalomu održaće se u 22. februara u isto vrijeme.

Znamo majstore da možeš da nas obraduješ i ostvariš što bolji plasman, a mi ćemo biti iz tebe.