Vukotić najavljuje bolji Rudar nego jesenas

    7 godina pre 93 pregleda Izvor: pvportal.me

Trener Rudara Miodrag Vukotić tokom zimskih priprema vidi očigledan napredak ekipe u odnosu na jesenju polusezonu.

Pljevljaci su nastavili da rastu kao tim, a to je potvrdila igra i pobjeda u prijateljskoj utakmici protiv Budućnosti (2:1).

“Još uvijek smo u fazi kada nastupamo sa dvije postave po 45 minuta. Obje ekipe su dobro istrčale, a raduje me činjenica što u mnogim stvarima izgledamo bolje nego jesenas. Pred nama je još dosta rada, ali očekujem da do proljećne premijere dovedemo formu na nivo koji želim”, rekao je Vukotić, koji nastavlja:

“Igrači pokazuju više discipline na terenu, taktički to mnogo bolje djeluje. Momci iz dana u dan sve bolje prihvataju ono što tražim. Evidentan je napredak u organizaciji igre. Pojačanja se polako uklapaju, sve ide svojim tokom. Planje da u nastavku sezone igramo dosta brže. Zadovoljan sam i optimistički gledam na sve ono što nas čeka”, ističe kormilar najtrofejriijeg crnogorskog kluba.

Vukotić za sada nema problema sa povredama fudbalera, a to pripisuje uvodnoj fazi trenažnog procesa u Pljevljima.

“Mnogo nam je značio rad u Pljevljima na startu priprema. Poslužilo nas je vrijeme i igrači su prošli najtežu, ali i neophodnu fazu trenažnog procesa. Rezultat toga je činjenica da smo mirni po pitanju povreda. Sada kombinujemo rad na terenu na Jazu i u Radanovićima. U ime kluba, i u svoje ime, zahvaljujem se rukovodstvu Grblja koje nam je omogućilo da koristimo njihov odličan teren sa sintetičkom podlogom. Imamo malo problema kada treniramo na Jazu jer je podloga istrošena, ali prilagođavamo se”, kazao je šef stručnog štaba Rudara.

Pljevljaci su angažovali nekoliko novajlija, ali lista pojačanja nije zaključena.

“Neophodan nam je štoper i eventualno još jedan defanzivac. Tražimo igrača koji će podići kvalitet tima. U glavi imam rješenje, ali vidjećemo hoćemo li uspjeti to da realizujemo. Što se tiče ostalih novajlija, svi dobro rade i ponašaju se profesionalno. Sa nama je i Japanac Tanimoto, koji je kroz probu pokazao da je zanimljiv na poziciji beka. On će ostati sa nama”, zaključio je Vukotić.