U SRK “Lipljen” novo rukovodstvo i nove cijene dozvola

    7 godina pre 121 pregleda Izvor: pvportal.me

Na redovnoj Skupštini SRK “Lipljen”, održanoj dana 21. januara 2018. u prostorijama kluba, izabrano je novo rukovodstvo: 10 članova Upravnog odbora, predsjednik, potpredsjednik i sekretar.

Upravni odbor čine: Anel Šabanović, Darko Deverdžić, Edvin Durutlić, Nikola Peković, Dragan Milić, Dragutin Šestović, Mevludin Kečević, Netko Bašić, Nikola Jović, Vaso Knežević i Enver Kaljić.

Za novog predsjednika kluba izabran je Vaso Knežević, a za podpredsjednika Enver Kaljić, dok je sekretar Haris Klepo.

SRK “Lipljen” obavještava javnost i sportske ribolovce da dozvole za 2018. godinu mogu kupiti u prostorijama SRK „Lipljen“ (vodenica Bajrovića ispod Doma vojske), i to po sledećim cijenama:

GODIŠNJA DOZVOLA:

seniori – 35,00 €

veterani ( lica preko 65 godina ) – 20,00 €

kadeti – ( od 14 do 18 godina ) – 20,00 €

juniori – ( do 14 godina ) – 5,00 €

žene – 5,00 €

MJESEČNA DOZVOLA – 15,00 €

DNEVNA DOZVOLA – 5,00 €

DNEVNA DOZVOLA NA VODI – 10,00 €

ČLANSKA KARTA ( godišnja ) – 5,00 €

“Pozivam sve sportske ribolovce da se uključe u rad kluba, da postanu članovi, kako bi učestvovali u našem radu, mogli da biraju i da budu birani u rukovodstvo ovog društva. Smatram da su upravo ribolovci na vodi najbolji ribočuvari i da maksimalno treba da sarađujemo. Cijene dozvola su manje nego u drugim gradovima, iako Pljevlja imaju ponajviše ribolovnih voda u CG. Sportski ribolovci treba da shvate da je ribolov sportsko-rekreativna disciplina a ne idenje u ribolov kako bi se “poribljavali” zamrzivači ili, što je još gora varijanta, da se ulovljena riba prodaje. Moj akcenat će biti na gazdovanju vodama, ribočuvarskoj službi u cilju sprečavanja krivolova, očuvanju ribljeg fonda i ekologije voda. Insistiraću na saradnji sa pljevaljskim privrednicima, koji usled svojih djelatnosti utiču na ekologiju voda i riblji fond, da kroz ugovorenu saradnju pomognu naš rad u cilju smanjenja negativnog uticaja na rijeke i riblji fond, a sve u opštem interesu ovoga grada. Takođe, ne treba zapostaviti i sportske takmičare, po meni najsvjetliju stranu dosadašnjeg rada Lipljena, koje treba maksimalno podržati i pomoći.” – kaže Vaso Knežević, novi predsjednik SRK “Lipljen”.

Novina je, da se od sada dozvole štampaju elektronski i na dozvolama će biti ištampan bar kod, koji će moći da se očitava prilikom kontrole od strane ribočuvara preko programa na mobilnom telefonu. Izvještaj o kontroli ribolovaca automatski ide u program i dostupan je Sektoru za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.