Ving zainteresovan za gradnju fontane

    7 godina pre 99 pregleda Izvor: pvportal.me

Za izgradnju fontane na Trgu 13. jul stigla je samo jedna ponuda. Ponuđač je Građevinsko preduzeće „Ving“ DOO Pljevlja sa podizvođačem IGP „Fidija“ DOO Podgorica.

Ving je ponudio cijenu oko 68 hiljada eura a predračunska vrijednost radova iznosila je 70 hiljada eura.

Nakon više objavljenih poziva za javno nadmetanje nije bilo zainteresovanih ponuđača pa je Opština ovaj put povećala iznos predračunske vrijednosti sa 60 na 70 hiljada eura. Naručilac se odlučio i na skraćeni rok za dostavljanje ponuda u trajanju od 22 dana tako da je otvaranje ponuda izvršeno 24. januara 2018. godine.

Nakon 10 dana, kada ističe rok za žalbe, potpisaće se ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem.

Izgradnja fontane počela je 2015. godine, pred kraj građevinske sezone.

Prethodni izvođač radova – firma “Pupović elektro” iz Tivta, izmjestio je staru fontanu i uradio zemljane i armirano-betonske radove, nakon čega su napustili gradilište. Nakon toga potpisan je ugovor sa firmom Perošević iz Bijelog Polja koja je na predhodnom tenderu izabrana za posao na izgradnji fontane ali izvođač radova nije ušao u posao iako je bila riječ o poslu vrijednom blizu 60.000 eura. Firma “Perošević” trebalo je da završi radove u roku od 60 dana…

Opština je sa ovom firmom, nakon nekoliko mjeseci, raskinula ugovor.

Fontana se radi po idejnom rješenju mladih arhitekata Tamare Manojlović i Nebojše Stankovića.

Fontana će imati dva koncentrična prstena i kružno postolje na kome je postavljena skulptura stilizovane diatrete. Imaće četiri česme pitke vode i uređaj za cirkulaciju.