Krivična prijava protiv advokatice

    7 godina pre 100 pregleda Izvor: vijesti.me

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv Z.N. (60) iz Pljevalja zbog sumnje da je zloupotrijebila položaja u privrednom poslovanju. Policija sumnja i da je osumnjičena oštetila državni budžet za 89.000 eura.

Policija sumnja da je Z.N., kao advokatica tokom 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017 godine, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, zloupotrijebila položaj i prekoračila granice ovlašćenja.

„To je uradila podnoseći Osnovnom sudu u Podgorici i javnom izvršitelju iz Pljevalja, uz upotrebu neistinitih isprava – falsifikovanih punomoćja stranaka, više predloga za izvršenje presuda u kojima je izvršni dužnik država Crna Gora, a koje su prethodno već bile izvršene kod Osnovnog suda u Podgorici više puta“, saopštila je Uprava policije.

Z.N. je, kako sumnja policija, po osnovu naplate dva ili više puta glavnog duga, troškova parničnog postupka i kamate, za sebe pribavila 86.810 eura.

„Dok su troškovi izvršnog postupka javnog izvršitelja iznosili 2.204 eura. Na ovaj način je pričinjena šteta Budžetu Crne Gore u ukupnom iznosu od 89.014 eura“, saopštila je Uprava policije.