Novogodišnja čestitka predsjednika opštine Pljevlja

    7 godina pre 99 pregleda Izvor: pvinformer.me

Dragi sugrađani, stanovnici Pljevalja i svi Pljevljaci koji živite i radite daleko od zavičaja:

Na samom isteku kalendarske godine, želio bih da vam čestitam i poželim uspješnu, Novu, 2018 godinu!

Godina iza nas bila je po mnogo čemu posebna.

Za opštinu Pljevlja bila je u oblasti finansija neizvjesna, zbog visokog nivoa naslijeđenih obaveza i niskih prihoda. Ipak na njenom samom isteku, zahvaljujući dobrim aktivnostima tokom decembra mjeseca, ostvaren je Budžet od 12,5 miliona eura.

To, uprkos svim naporima i vrijednom radu, nije bilo moguće bez velikog razumijevanja i finansijske podrške Vlade Crne Gore, na čemu sam posebno zahvalan.

Godina za nama je po obimu i vrijednosti započetih i izvedenih projekata, iz svih oblasti funkcionisanja opštine, bila daleko iznad prosjeka.

Bila je ovo godina brojnih poslova iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine – izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, nedostajuće kanalizacione mreže, subvencija za bio – gorivo i stvaranja uslova za izgradnju nove Toplane u Pljevljima.

Značajno je unaprijeđena saobraćajna, sportska i komunalna infrastruktura našeg grada.

Dobili smo novu fiskulturnu salu u naselju Guke.

Vrlo brzo će u funkciji biti Dom za stara lica i Dom kulture.

Uređene su javne površine, a komunalna higijena grada je podignuta na viši nivo. Modernizovana je i unaprijeđena seoska putna i vodovodna infrastruktura.

Prikazani su kvalitetni i sadržajni kulturno-zabavni i umjetnički programi.

Uz odgovoran odnos i odgovorno upravljanje javnim finansijama, tokom ove i prethodne dvije godine, uspjeli smo da vratimo 5,5 miliona eura kredita, bez novih zaduženja.

Svi zajedno u Pljevljima, bili smo više nego uspješan domaćin i organizator MOSI igara.

I upravo je to zajedništvo putokaz kako da radimo u narednom periodu. Ovogodišnjim rezultatima možemo biti zadovoljni, imamo razloga za optimizam, ali pred svima nama zajedno je još mnogo izazova, brojnih očekivanja i ambicioznih planova.

Skupština opštine je usvojila kvalitetan, realan i racionalan Budžet za 2018. godinu.

Pred nama je još jedna izazovna godina u kojoj bi svako, bez izuzetka, trebalo da da svoj doprinos kako bismo što prije realizovali postavljene ciljeve u izgradnji modernih, uređenih, evropskih Pljevalja.

Dragi Pljevljaci,

u ime lokalne uprave i u svoje ime želim vam svako dobro i puno sreće u 2018. godini!

Mirko Đačić, predsjednik opštine.