Zahvalnost preduzetnicima u Pljevljima za učešće u humanitarnoj akciji za djecu sa seoskog područja

    7 godina pre 150 pregleda Izvor: pvinformer.me

NVO „Da zaživi selo“ u saradnji sa JU Centar za socijalni rad za Pljevlja i Žabljak i Crvenim krstom Pljevlja, sprovela je humanitarnu akciju za djecu sa seoskog i prigradskog područja teritorije Pljevalja.

Partneri na projektu JU Centar za socijalni rad za Pljevlja i Žabljak i Crveni krst Pljevlja su na osnovu svoje baze podataka koju posjeduju, odredili prioritete kojima je pomoć nužna, to jest porodice kojima su dodijeljeni vaučeri sa određenom sumom. Raspodjela vaučera se zasnivala na prethodno izaženim potrebama samih korisnika, to jest materijalno ugroženih porodica u obliku hrane, garderobe ili tehničke robe. Na vaučerima su bili pored sume, ispisani i nazivi radnji u kojima mogu da preuzmu hranu, garderobu i tehničku robu sa naznakom samo za potrebe djece.

NVO „Da zaživi selo“ i NVU Djeca Crne Gore, su kroz godišnji konkurs kod Arigatou International uspjele da obezbijede dio sredstava za realizaciju projektnih aktivnosti, a koje se odnose za pomoć za materijalno ugroženu djecu, to jest njihove porodice.

Sredstva su uz pomoć društveno odgovornih preduzetnika našeg grada, prije svega dobrih sugrađana, nadograđena u znatnoj mjeri, tako što su kod određenih preduzetnika uplaćena sredstva za hranu, garderobu i tehniku, dok su preduzetnici svojom dobrom voljom odlučili da dodatno doniraju u obliku garederobe, hrane i tehnike u skladu sa njihovim mogućnostima. Ukupna suma koja je prikupljena od iznosila je 1980,00 eura u obliku hrane garderobe i tehničke robe. Treba napomenuti da nismo mi jedini koji su tražili podršku za slične akcije i da se baš u tome ogleda veličina naših preduzetnika, da su uvijek spremni da izađu u susret i pomognu svakome kome je pomoć potrebna. U okviru ove humanitarne akcije učestovale su sljedeće firme: Crnogorska komercijalna banka, DOO „Taša“, AD „Najo Commerce“, DOO Žitoprodukt, „Slavija-komerc“, „M M“ Market DOO, Turistička organizacija – Pljevlja, LTD Avalon, LTD Bit, Mega taxi, Obuća Minja, Butici Exit, Legend, T&Z tekstil, Danica sport, Čili Vili i Montenegro services DOO, Ostojić Company, FORS Montenegro i DOO Bahus.

Dodjela vaučera za materijalno ugrožene porodice kao i dodjela Zahvalnica preduzetnicima za odgovoran odnos prema zajednici i učešće u ackiji obavljena je 29.12.2017. godine sa početkom u 12h u prostorijama Crvenog krsta Pljevlja. Ovom akcijom obuhvaćeno je ukupno 14 porodica sa seoskog i prigradskog područja.

Težnja ove akcije je bila da uključi civilni, privatni i javni sektor za dobrobit djece, ali i da se razvije svijest kod ljudi da treba pomagati svima kojima je pomoć potrebna. Kroz uključivanje svih sektora društva u realizaciju ove akcije, smatramo da je to bio primjer dobre prakse na nivou Crne Gore, jer sami ništa ne možemo postići u mjeri u kojoj možemo zajedničkim snagama rekli su iz NVO “Da zaživi selo” , pokretači akcije Jovana Kečina, Sladjana Škrivan, Miloš Ostojić i Mladen Zorić.