PALJENJE AUTOMOBILA DOPISNIKA NOVOSTI: Novinaru saslušali oca!

    7 godina pre 88 pregleda Izvor: vijesti.me

HonorarniI dopisnik „Večernjih novosti“ iz Pljevalja Miroslav Drobnjak, kome je 11. oktobra ove godine zapaljen automobil pred kućom, ovih dana ponovo doživljava neprijatnosti. Ne samo od osoba koje noću „nadgledaju“ njegovu kuću i dvorište, već i od istražitelja.

  • Pošto su nemarno prišli istrazi sa tezom da je riječ o samozapaljenju mog automobila, a stručnjak iz Forenzičkog centra ih je demantovao nalazom po kom je automobil zapaljen benzinom, istražitelji su počeli da se ponašaju čudno, pa sam bio prisiljen da sve prijavim zaštitniku ljudskih prava i Savjetu za građansku kontrolu policije – kaže Drobnjak, čijeg nepokretnog oca su prije nekoliko dana posjjetili i saslušali policajaci, a brata pozvali da u Centru bezbjednosti da izjavu.

Drobnjak je doživio je nova neprijatna iznenađenja, jer je inspektore više interesovao njegov privatni život nego cio slučaj.

  1. Ispitivan sam poligrafski, a na to sam pristao iako mi nijesu predočili da to mogu da odbijem, već su ponudili samo papir da potpišem, jer nemam niti kriminalnu prošlost niti kriminalnu sadašnjost. Na poligrafu od dvadesetak pitanja, samo su dva bila u vezi sa podmetanjem požara, dok su ostala bila u vezi s mojim privatnim životom, ili pitanja tipa da li kući imam nelegalno oružje, da li se drogiram, da li potpisujem tekstove tuđim imenom…