Prolaznik spriječio tragediju u parku

    7 godina pre 181 pregleda Izvor: PV Informer

U petak 12. maja, oko 18 i 30 u gradskom parku u Pljevljima, zahvaljujući prisebnosti Ljubiše Bjekovića izbjegnuta je tragedija, kada je dječak od šest godina sa biciklom upao u ribnjak na Breznici.

Malo je nedostajalo da se jedno lijepo i mirno pljevaljsko popodne u parku pored motela Vodice, pretvori u tragediju. Oko 18 i 30 dječak od šest godina vozeći bicikl, asfaltiranom pješačkom stazom, izgubio je kotrolu prilikom vožnje na nizbrdici na mjestu gdje je jezero, najdublje u blizine brane, upalo u vodu.

Pošto je čuo vrisak Ljubiša Bjeković koji se nalazio u blizini, dvadestak metara od mjesta gdje je dječak upao u vodu, ne razmišljajući skočio je u ledenu Breznicu i izvukao dijete.

Roditelji koji su se nalazili pedesetak metara iza djeteta prihvatili su mališana koji je već počeo da se davi, ali zahvaljujući Bjekoviću nije. Bjeković nije želio da govori za medije, uz obrazloženje da bi to uradio bilo ko, čak nas je zamolio da ga ne pominjemo, ali prosto smo morali, jer jedan ovakav gest zaslužiuju mnogo više od samog pominjanja imena u medijima.

Ovaj slučaj se završio srećno, ali skoro na istom mjestu prije nešto više od deceniju dječija igra završila se tragično tako da je tu nephodno postaviti stubiće, žardinjere ili tokom proljeća i ljeta angažovati redara ili čuvara koji sprejačavao slične slučajeve.

Radnici JP “Čistoća”, prije manje od dvije godine, uklonili su drvenu ogradu oko ribnjaka u gradskom parku Vodice, koja je postavljena suprotno izdatom odobrenju za gradnju. Istina DOO Čistoća imala je urednu dozvolu za ogradu, koja je izdata u martu 2013.