ПОЛИТИЧКИ ЗЕМЉОТРЕС НА ПРИМОРЈУ

    7 godina pre 89 pregleda Izvor: PV Informer

Када је Црна Гора 12. јула 1941. године, на Петровданском сабору потписала капитулацију, није прошло ни 24 часа, народ је громогласно рекао НЕ, том срамном историјском чину.НАТО љета 2017. прошло је десетак дана од капитулације потписане 28. априла у Пајином и Синђином парламенту, па се 7.маја, на локалним изборима у Херцег Новом десио политички земљотрес. А како и не би, кад су Паја и Синђа постали перјанице НАТО Црне Горе, савремени примјери нечојства и нејунаштва.

Елем, упркос чињеници да су избори тог дана одржани само у једној општини, да је била упрегнута комплетна инфраструктура ДПС-а, унаточ логистици Владе Црне Горе, полиције, државне безбједности и организованог криминала, режим је у Херцег Новом добио врућ шамар.Тако је 7.маја Херцег Нови још једном показао да је не само „српска варош“ и „црногорски понос“ већ и ДПС полом.

Покрет за Пљевља је увјерен да ће се ови порази у низу, након Будве, Котора и Херцег Новог наставити и на наредним локалним изборима, у Пљевљима поготову.Ако је 13. јула 1941, године Црна Гора кренула у антифашистичку борбу за слободу, 7.мај ове године је означио почетак изборних антиНАТО и антиДПС бојева за слободу.У сваком случају, ова борба против Нато окупације, која је почела нето побједом у Херцег Новом, завршиће се бруто поразом ДПС-а и свих потписника капитулације од 28.априла.

Давно је речено да крчаг иде на воду док се не разбије, а разбити се мора све што се гради на лажима, бар ми Пљевљаци то најбоље знамо.Иако су у лажи кратке ноге, овдје у Пљевљима и у Црној Гори су подугачке, јер трају безмало три деценије.Него да се вратимо пљеваљским ДПС лажима.Локални избори у Пљевљима на прољеће идуће године биће пети по реду уочи којих ће ДПС поново активирати, илити подгријати, већ бајату причу о блоку 2 термоелектране на земљи, и топлификацији Пљеваља на небу.

Исто толико времена је протекло овом долином плача, а воде Ћехотином, како је покренута прича о градњи Дома за стара лица из Пљеваља. Да би коначно ових дана било обнародовано да ће у њему бити смјештена расељена лица.Додуше предсједник општине је цинично обећао да ће, након одређеног времена, бити простора и за смјештај старих лица са подручја наше општине.Треба само сачекати да помру расељена лица, није тако рекао, али тако му дође.

Исти предсједник је, у сусрет МОСИ играма које се ове године одржавају у нашем граду и локалним изборима, почео адаптацију улице Краља Петра, без пројектне документације и без реконструкције подземних инсталација.Тако се у Пљевља поново враћају деведесете године, када је након раскола у ДПС-у Рудник угља постао паралелна локална управа, која је пробијала и насипала локалне путеве без пројеката, куповала сточне ваге за пијаце и волове за гласаче.

Овога пута пројекта нема јер инвеститор Дирекција јавних радова, пројектант и ревидент, макар према предсједнику општине „нису у неком складу“, па је локална власт кренула да кречи и шминка главну улицу.А сјутра ће је раскопавати кад пукне прва дотрајала водоводна цијев, зато што у НАТО Црној Гори ништа није у складу.

Исти предсједник је, након што је спортском центру „Ада“10. априла искључена струја, обећао да ће проблем врло брзо бити ријешен.Можда је човјек вјеровао да ће НАТО уплатити тих, за њих тричавих, 32 ооо евра дуга за струју.Али авај, не долази НАТО да даје, већ да узима.Прво слободу, па онда остало.

Господо из ДПС-а, џабе кречите, следују вам порази у низу, политички земљотрес из Херцег Новог ће се поновити и у Пљевљима.

Пљевљима 13.05.2017.

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА