Pljevaljske „Komunalne usluge“: Uvode cjenovnik i za ulično parkiranje

    7 godina pre 145 pregleda Izvor: tvpljevlja.me

Preduzeće „Komunalne usluge“ će dogodine uvesti još jedan namet za vozače. „Ležarinu“ naplaćuju u ulici Mila Peruničića i Mehmeda Zekerijaha Ćinare

„Komunalne usluge“, čiji je osnivač Opština Pljevlja, planira da naredne godine počne naplatu parkinga u dvijema ulicama u centru Pljevalja, navedeno je u planu rada ove firme za 2018.

godinu koji će razmatrati odbornici pljevaljske skupštine 27. decembra.

Iz „Komunalnih usluga“ je pojašnjeno da se radi o ulicama Mila Peruničića i Mehmeda Zekerijaha Ćinare, koje ispunjavaju tehničke uslove za naplatu parkinga.

– Parking će se naplaćivati radnim danima od osam do 16 sati, dok se parkiranje neće naplaćivati subotom i nedjeljom – navedeno je u programu rada „Komunalnih usluga“.

Početkom 2018. godine DOO „Komunalne usluge“, RJ „Parking usluge“ planira početak naplate usluga na uređenom parkiralištu iza nekadašnjeg „Ekspresa“ gde bi važili isti uslovi kao na prostoru podzemne garaže.

– Za početak rada parkirališta iza „Ekspresa“ potrebno je stvoriti uslove, prije svega ograditi prostor, postaviti rampu i naplatnu kućicu – naveli su iz ovog preduzeća.

Naplata parkinga u pomenutim ulicama bila je planirana i za 2017. a direktorka „Komunalnih usluga“, Nataša Marković ranije je kazala da do naplate parkiranja na navedenim lokacijama ove godine nije došlo zbog neusklađene Odluke o parkiranju sa Zakonom o saobraćaju na otvorenim parkiralištima. Ona je tom prilikom dodala da će parkinzi u 2018. najvjerovatnije biti u funkciji.

  • U saradnji sa osnivačem, tokom sledeće godine razmotriće se mogućnost opremanja i ostalih uređenih parkinga na području grada kako bi se dali na upravljanje i korišćenje – naveli su iz ovog preduzeća.

U 2018. godini u planu je nabavka više mobilnih registar kasa, postavljanje vertikalne signalizacije za parking-mesta, obuka i usavršavanje dijela zaposlenih koji će biti preraspoređeni kao radnici RJ „Parking usluge“.

Pljevaljsko preduzeće „Komunalne usluge“ planira da sledeće godine nabavi vozilo „pauk“ . Na taj način značajno bi se smanjio broj nepropisno parkiranih automobila koji je posebno izražen u uskim ulicama. Zbog nepropisnog parkiranja, otežan je i odvoz smeća, a zimi čišćenje snega.

PODZEMNA GARAŽA

Do sada je parking naplaćivan samo u podzemnoj garaži na Trgu 13. jul, u centru grada. Izgradnja podzemne garaže sa 68 mesta koštala je 962.000 evra, od čega je Evropska komisija finansirala oko 75 odsto, a ostatak opština.

  • Cijena po započetom satu parkiranja je 30 centi. Mjesečna karta je 22 evra, a naplata se vrši 24 časa – naveli su iz Komunalnih usluga dodajući da je izdato 50 mjesečnih karata.

Projektom je predviđeno i parkiranje na nadzemnom dijelu, ali se kasnije odustalo od toga i taj prostor je pretvoren u šetalište.