Vuko i Loki u Zagrebu

    7 godina pre 96 pregleda Izvor: PV Informer

Treneri naših mlađih kategorija Dragan Loki Aničić i Vuko Bogavac na studijskom su putovanju u Zagrebu. Cilj posjete je upoznavanje sa sistemom rada i organizacijom Dinamove fudbalske akademije.

Kontinuitet “proizvodnje” vrhunskih profesionalaca od strane zagrebačkog Dinama još je impresivniji kada znate da troše, u proseku, po 1,3 miliona evra godišnje na pojačanja.

Luka Modrić igra za Real Madrid, Dejan Lovrer za Liverpul, Šime Vrsaljko je u madridskom Atletiku, ali su oni samo nekolicina igrača koji su potekli iz školice “Modrih”. Klupska politika – koja podrazumeva da se barem dva igrača iz podmlatka priključe prvom timu pred start sezone.

Izvaredna akcija FSCG-a i zaista vrijedno iskustvo za trenere koji će imati priliku da prate zanimljive utakmice jer se u Hrvatskoj održava od 3. do 19. maja održava Evropsko prvenstvo za kadete.

Naši treneri su do sada pratili utakmicu u okviru grupa Engleska-Holandija, a gledaće i dva četvrtfinalna meča Španija-Francuska ( igra se u Varaždinu ) i Njemačka-Holandija ( igra se u Zaprešiću ).

Crnogorski treneri prate sve kategorije Dinama od pionira do seniora a bili su na redovnoj utakmici omladinaca Dinama i Sesveta koju su “Modri” riješili u svoju korist 4:0. Povratak iz Zagreba je planiran za subotu (13 maj ).