30. KOLO PRVE TELEKOM LIGE CRNE GORE Jedinstvo-Rudar 1:4 (1:1)

    7 godina pre 87 pregleda Izvor: PV Informer

Stadion gradski u Bijelom Polju. Gledalaca: oko 200.

Strijelci: Hajrović u 19. minutu za Jedinstvo a Melunović u 29, Božović u 47, Radišić u 78 i Janković u 85. minutu za Rudar.

Žuti karton: Janković (Rudar).

JEDINSTVO: Đurović (od 73 Rakonjac), Gordić, Kriještorac, Drašković, Raičević, Baošić, Šoja, Hajrović (od 50 Kolić), Muzurović, Boričić, Idrizović (od 61 Ćorović).

RUDAR: Radanović, Sopo (od 70. Živković), Božović (od 63 Zečević), Vuković (od 81. Kalić), Melunović, Lakićević, Radišić, Brnović, Reljić, Golubović, Janković.

Rudar je uspio da dođe do cilja i ostane u trci za bijeg iz zone baraža, a ono što je navažnije za Rudar je da se ovom pobjedom udaljio od opasne zone i može mirnije da odigra tri preostale utakmice.

Jedinstvo, koje se oprostilo od elitnog ranga, sa podmlađenim timom pokušalo je da pruži otpor Rudaru, ali više od jednog gola dmaći nisu mogli. Poveli su domaći u 19. minutu nakon

kardinalne greške kapitena golmana Miloša Radanovića. Umjesto jednu povratnu loptu da izbije u polje, on se upustio u dribling. Oduzeo mu je Orhan Hajrović i ušetao u nebranjenu mrežu.

Pljevljaci su stigli do izjednačenja u 29. minutu. Strijelac je bio Alen Melunović. Ovoga puta su pogriješili domaći igrači. Razmišljali su golman i štoperi ko će prije do lopte. Iskoristio je dar Melunović i sa nekoliko metara izjednačio rezultat. Vodeći gol je djelo majstorstva Draška Božovića. Namjestio je loptu na oko 18 metara i iz slobodnog udarca zatresao mrežu. Lopta je preko živog zida pored golmana Ljubomira Đurovića završila u mreži. Treći pogodoak za Rudar postigao je glavom Mirko Radišić. Tačku na pobjedu Rudara stavio je Branislav Janković. On se u tom 85. minutu ušetao praktično u mrežu.