I ove godine se lokalna uprava potrudila da na drugačiji način ukrasi grad u susret Novoj godini

    7 godina pre 91 pregleda Izvor: pvportal.me

U susret Novoj godini, naši sugrađani ove, kao i prošle godine, uživaju u ukusno odabranoj novogodišnjoj dekorativnoj rasvjeti na kojoj nam mogu pozavidjeti i mnogo veći gradovi. Već četvrtu godinu za redom u lokalnoj upravi se trude da zasijamo kao i naše okruženje, kako bi u novu godinu zakoračili sa pozitivnim stavom, sjajem u očima i širokim osmjehom. Jer uz lijepo okruženje mislimo samo na lijepe stvari, a praznici tome i služe – veselju, darivanju, ljubavi, zahvalnosti…

Novogodišnja rasvjeta je prije desetak dana već počela da krasi naše ulice, a šetnje pljevaljskim cetrom grada nikad nije bilo sa toliko uživanja. Okićene su ulice Lovćenska, Kralja Petra, V. Đenisijevića i B. Buhe, Tršova, zatim ulice oko parka ispod pošte, dio ulica Nikole Pašiće i Vuka Karadžića i Trg 13.jul.

Od svake Nove godine očekujemo čaroliju, a građani Pljevalja u jednoj već uživaju a to je Jelka na gradskom trgu 13. jul. Jelka sa velikim ,,J’’ jer to i zaslužuje. Zanimljivo je bilo gledati okupljene mališane koji je dok još nije upaljena, pokušavaju da dodirnu, da je osjete kao dio svoje novogodišnje radosti, bojažljivo kao da je čarolija koja može da nestane.

Sa posebnim urbanim dekorativnim osvjetljenem stabala lipa, i impozantnom jelkom na gradskom trgu, sniježni pokrivač i temperature u minusu ćemo nekako lakše podnijeti, a sve to doprinosi tome da ovaj decembar i januar budu posebno zapamćeni u Pljevljima. Nove svjetlosne dekoracije dale su čaroban izgled gradu pa je tako očigledno oduševljenje kod građana koji se euforično fotografišu pored plavo-bijele svetlucave jelke. Te fotografije su proteklog dana bile i najviše objavljivane na društvenim mrežama što samo potvrđuje da su nadležni ove godine obavili odličan posao.

„Sudeći po reakcijama sugrađana sigurni smo u to koliko smo uspješno obavili posao i dodali još malo veselog ambijenta gradskom trgu, šetalištu, Tršovoj ulici. Uz to, zahvalnost dugujemo radnicima RJ Zelenilo koji su prethodne sedmice uz sniježne padavine i niske temperature obavljali svoj posao vrlo korektno i odgovorili našim zahtjevima na terenu, kazala je za naš portal Emina Salihović, menadžerka opštine“.