ОО СНП ПЉЕВЉА: ОДГОВОР ДИРЕКТОРУ РТВ ПЉЕВЉА

    7 godina pre 153 pregleda Izvor: pvportal.me

Дејан Миличић, ког је политичка поплава ни кривог ни дужног избацила на мјесто директора Радио телевизије Пљевља и који је успио да овај медиј упропасти за веома кратко вријеме, у недостаку храбрости да одговори на отворене увреде, пријетње и понижења од стране МиркаЂачића, ријешио је да се обрачуна са Социјалистичком народном партијом у Пљевљима. У мору јавних прозивки и позива на одговорност који су му упућени, одлучио је да одговори једино и искључиво СНП-у, претпостављајући да ће тако проћи са најмање материјалне штете, што је кључни мотив укупног живота и рада ове новинарске громаде, још из времена кад се беспоштедно улагивао управо СНП-у, и то на начин који је изазивао нелагоду не само код нас већ и код људи из његове околине.

Потпуно доследан у својој поданичкој вјерности, видно исфрустриран од нервног слома који је доживио након што је са њим обрисао под његов политички ментор, Миличић се у магновењу окомио на истину коју му је саопштила Социјалистичка народна партија, јавно га упитавши:

  • Ко сноси одговорност за финансијски суноврат Радио телевизије Пљевља?
  • Ко је заслужан што је Радио телевизија Пљевља умјесто јавног медија на услузи свим грађанима постала медијски сервис локалне самоуправе?
  • По чијој одлуци Радио телевизија Пљевља оснажује своје капацитете младим административцима а протјерала је све младе новинаре?

Ништа необично од рођеног губитника и духовног сиротана, чији је највећи интелектуални домет филозофија полтрона. Некадашњи истакнути скојевац, своје привилегије покушава одбранити измишљеним оптужбама, те као хумориста у покушају брине за народне паре, бори се и даље против Инфорбироа, дијели политичке лекције и препоруке, глуми политичког пророка. На све је спреман и све умије само не оно због чега прима подебелу апанажу, а то је да организује посао и обезбиједи поштено зарађене плате запосленима у Радио телевизији Пљевља.

Својим испљувком под насловом „Милетисање СНП-а прошлог“ Миличић, по ко зна који пут у животу, пред јавношћу открива свој камелеонски карактер, као што је први од свих дочекивао сваког новог предсједника Општине у последњих четврт вијека. Честим мијењањем капа, професоре књижевности, можда се може сачувати глава, али образ веома тешко. На теби је да напокон процијениш шта ти од овог недостаје, а јавност одавно зна одговор.

На крају, добитниче Новембарске награде за будуће стваралаштво, вођење РТВ Пљевља није привилегија која се састоји у доброј плати, иностраним дневницама, коришћењу аутомобила и јутарњем испијању мученице, како си ти то схватио, већ посао који тражи озбиљног и оствареног интелектуалца, савјесног и одговорног, а изнад свега слободног човјека, који се увијек може погледати у огледало али и свакога у очи.

Информативна служба СНП Пљевља