Pronađeno nelegalno oružje u Rađevićima

    7 godina pre 101 pregleda Izvor: pvportal.me

Službenici Centra bezbjednosti Pljevlja su, u cilju pojačane aktivnosti na pronalasku oružja i drugih nedozvoljenih predmeta kod građana, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom, postupajući po operativnim saznanjima, a shodno pribavljenim naredbama Sudije za istragu Osnovnog suda iz Pljevalja, izvršili pretres stana i ostalih prostorija L.M. iz Pljevalja (1963.), koje se nalaze u Rađevićima, saopšteno je iz Centra bezbjednosti Pljevlja. U saopštenju se navodi da su u sklopu protiv-diverzionog pregleda pronašli veću količinu vatrenog oružja i eksplozivnih materija, i to:

  1. 1 pištolj marke „M-57 TT“ cal.7,62 mm sa okvirom od 3 metka i 1 metkom u cijevi pištolja,
  1. 1 starija puška tzv.“Talijanka“ nepoznatog kalibra,
  1. 1 automatsku pušku AK-47, sa 4 prazna okvira i 36 komada municije cal.7,62 mm za automatsku pušku
  • 262 komada municije cal 7.9mm
  • 2 kumulativna eksplozivna punjenja za usmjereno dejstvo,
  1. 1 detonirajući štapin
  1. 1 sporogoreći štapin,
  • 39 komada detonatorskih kapisli
  1. 1 komad električne kapisle bez provodnika
  • 2 komada ručnih bombi M 57

Pronađeno oružje će biti upućeno u Forenzički centar Danilovgrad radi obavljanja potrebnih vještačenja, a protiv L.M. će nadležnom tužilaštvu u Pljevljima biti podnijeta krivična prijava zbog počinjenog krivičnog djela Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl.403 KZCG.

Mirno za novogodišnje praznike, bez prekršja i „samo“ 5 pijanih vozača

Za vrijeme novogodišnjih praznika službenici CB Pljevlja i Odeljenja bezbjednosti Žabljak su na području ove dvije opštine sproveli i sveobuhvatnu akciju pojačane kontrole saobraćaja na putevima sa ciljem povećanja sigurnosti i sprečavanja činjenja najtežih saobraćajnih prekršaja, a posebno su sankcionisali upravljanje motornim vozilima pod uticajem alkohola.

S tim u vezi, 5 vozača je zatečeno da upravlja vozilom pod uticajem alkohola većim od 1 promil, pa su lica lišena slobode i protiv istih su podnešene odgovarajuće prekršajne prijave Sudu za prekršaje – Odeljenje u Pljevljima.

Novogodišnji praznici su protekli bez narušavanja javnog reda i mira na području opštine Pljevlja, a posebno ističemo da na području Žabljaka, gdje je bio prisutan veći broj turista, nije registrovan niti jedan prekršaj niti krivično djelo.