OO NSD: Vlada ćutala kada se zatvarao Mašinski fakultet u Pljevljima

    7 godina pre 156 pregleda Izvor: PV Informer

Poslednja dva mjeseca, poput španske sapunice, crnogorskoj javnosti je prezentovana priča o navodnom sukobu između crnogorske vlade i univerziteta po pitanju opstanka Više medocinske škole u Beranama. Ovaj tragikomični sukob samo oslikava žalosno stanje na crnogorskom univerzitetu koje vlada godinama.

Podsjećamo pljevaljsku javnost da je prošle godine zatvoreno odjeljenje Mašinskog fakulteta u Pljevljima. Naravno, iz vlade ni sa Univerziteta Crne Gore nije se čula ni jedna riječ osude tom prilkom. Svi su ćutali kao ribe, što je potvrda njihovog ignorantskog i pljačkaškog odnosa prema Pljevljima i Pljevljacima. Zatvaranjem Mašinskog fakulteta u Pljevljima namjerno je data prilika nekim privatnim nazovi fakultetima iz Bosne i Hercegovine da u kući iza Tulbeta „prosvećuju“ pljevaljsku mladež koja zbog materijalnih mogućnosti nije mogla otići na fakultet u neki od univerzitetskih centara. To je tužna slika tužne pljevaljske stvarnosti. Ističemo da je Mašinski fakultet u Pljevljima bio jedini fakultet u Crnoj Gori koji je u potpunosti finansirala lokalna uprava, a ne Univerzitet, što bi bilo sasvim logično.

Crnogorska vlada se sjeti Pljevalja samo onda kada iz njih treba da opljačka šume, ugalj i električnu energiju, naravno, sve uz blagoslov njihovih partijskih najamnika iz Pljevalja koji su zarad šačice vlasti spremni sve da predaju podgoričkim oligarsima.

Bilo bi sasvim logično da u pljevljima bude otvoren rudarsko – geološki, šumarski, fakaltet za drvopreradu i poljoprivredni fakultet. Nove srpska demokratija će pokrenuti inicijativu o tvaranju fakulteta u Pljevljima.

Bajke o drugom bloku Termoelektrane i toplifikaciji Pljevalja su definitivno potrošene i sve je spremno za definitivni odlazak na smetlište istorije poslednjeg diktatorskog režima u Evropi.

Što se tiče, aktuelne lokalne vlasti u našem gradu – ona je već spremna za poraz i pitanje je da li će dočekati sledeće redovne lokalne izbore.

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije – Pljevlja,

Milan Lekić