Najgora situacija u Pljevljima

    7 godina pre 86 pregleda Izvor: PV Informer

Zavod za statistiku (Monstat) registrovao je u januaru ove godine bijelu kugu u čak 20 gradova, među kojima je čak i Podgorica, gdje živi trećina građana Crne Gore.

U mjesečnom izvještaju Monstata navodi se da je najgora situacija u Pljevljima, gdje je broj umrlih za 35 veći od rođenih.

Crna statistika preovladava i u Nikšiću, gdje je prirodni priraštaj minus 26, u Herceg Novom – 24, Beranama – 16, na Cetinju – 14, u Danilovgradu i Mojkovcu po minus devet, Baru i An-drijevici po minus osam, Plavu i Bijelom Polju po minus šest, Kolašinu, Šavniku i Žabljaku po minus četiri. Negativan prirodni priraštaj registrovan je i u Petnjici i Podgorici, gdje je broj umrlih za tri veći od rođenih, a u Gusinju i u Ulcinju za po dva.

Monstat je u publikaciji naveo da je u Plužinama zabilježeno šest smrtnih slučajeva, a nema podataka o rađanju, dok je u Tivtu prirodni priraštaj na nuli, odnosno broj rođenih i umrlih je jednak.

Samo u tri opštine bilježi se pozitivan prirodni priraštaj, mada ni tu brojke nijesu na zavidnom nivou. U Rožajama je prirodni priraštaj plus 11, u Budvi osam, a Kotoru svega jedan.