Poraz od Mladosti odveo Rudar u zonu baraža

    7 godina pre 91 pregleda Izvor: PV Informer

Rudar – Mladost 0 : 1 (0 : 0)

Pljevlja. Stadion: pod Golubinjom. Gledalaca: 300

Strijelac: Burzanović u 87 minutu.

Žuti kartoni: Vuković (Rudar), Bukorac (Mladost).

Rudar: Radanović 1, Alić 1,5, Božović 2, Vuković 0,5, Melunović 0,5, Lakićević 0,5, Radišić 1, Brnović 1, Živković 1,5, Jamamoto 0,5 (od 89. Gačević), Janković 0,5 (od 83. Golubović).

Mladost: Ljuljanović -, Raičević 1,5, Ivanović 0,5 (od 57. Knežević 2), Bukorac 1,5, Đurišić 2, Kaluđerović 0,5 (od 43. Radulović 1), Novović 1,5, Martinović 1,5, Petrović 0,5 (od 75.

Burzanović), Jablan 1,5, Lakić 1,5.

Zasluženim trujumfom pod Golubinjom, a nakon poraza Budućnosti u Danilovgradu, Mladost je opet učinila zanimljivom šampionsku trku, a loše Pljevljake gurnula duboko u zonu baraža, ali i ne tako daleko od pozicija koje vode direktno u niži rang takmičenja.

U izuzetno slabom i fudbalski siromašnom prvom poluvremenu u kome uzbuđenja praktično nije ni bilo, u nastavku je viđen nešto bolji fudbal, par šansi u gostujućem i znatno više u šesnaestercu domaćina.

Najbliži pogotku “rudari” su bili u 56. minutu kada je Božović snažnim udarcem sa desetak metara pogodio prečku, da bi isti igrač zaprijetio još dva puta, u 73. minutu iz voleja i 81. minutu iskosa. Na drugoj strani, kako je meč odmicao, gosti su sve više pritiskali, razlika u kvalitetu bila je sve očiglednija, opasnost sa desnog boka bila sve češća, pa je kao logičan epilog svega stigao i pobjednosni pogodak u 87. minutu. Rezervista Burzanović budno je ispratio akciju saigrača, sačekao povratnu loptu u “srce” šesnaesterca i ne oklijevajući, preciznim udarcem sa petnaestak metara smjestio je u Radanovićevu mrežu. Do kraja susreta preostalo je suviše malo vremena da bi se ozbiljnije ugrozio ionako besposleni Ljuljanović.

“ Možda smo u prvom poluvremenu imali nešto više inicijative od rivala, dok smo u nastavku i mi i oni krenuli ofanzivnije s obzirom da bod nikome nije odgovarao. Imali smo neke šanse koje nismo iskoristili i uslijedila je kazna jer je protivnik znalački iskoristio kvalitet svojih igrača. Mojim fudbalerima čestitam na borbenosti, pružili su koliko objektivno mogu u ovom trenutku”, kazao je strateg Rudara, Milan Lešnjak.