Саопштење за јавност Владиславa Бојовићa, предсједникa ОО Демократске народне партије

    7 godina pre 93 pregleda Izvor: PV Informer

У тренутку када се спроводи брутални прогон Демократског фронта и његових лидера од стране режима, али и у дану у коме је Демократски фронт ставио тачку на фарсу

доказао режимску монтажу државног удара, побјегао је наш дојучерашњи колега Бојан Крвавац. Као предсједник ОО ДНП-а и као неко ко му је, уз сагласност врха странке, као младом човјеку, несебично уступио свој одборнички мандат 2014. године, позивам га да мандат врати Демократској народној партији, умјесто што моју маленкост јавно хвали и пружа ми подршку. Потпуно је неприхватљиво да се он позива на част и морал, а да са друге стране нешто што одлично зна да није заслужио, а то је одборнички мандат, носи као један вид компензације политичком субјекту који није ни учествовао на изборима. Немамо дилему да је Бојан Крвавац овим чином покушао да избјегне унутарпартијско суочавање са оцјеном његовог рада у локалном парламенту и ван њега, свестан да није заслужио да добије подршку за нови одборнички мандат и да није оправдао повјерење које смо му, прије свега, зарад младости, дали.

Позивамо Бојана Крвавца и Николу Ровчанина да јавно саопште код кога су прије десетак дана ишли на разговор за неуспјели покушај разбијања Демократског фронта, мимо знања страначких органа и иза леђа члановима, симпатизерима и гласачима ДФ-а. Зарад јавности желим да саопштим да се овдје ради о координираној акцији са Алексом Бечићем, који је последњих недеља више пута долазио у Пљевља и правио састанке са нашим бившим колегама и за услугу разбијања Демократског фронта у Пљевљима им нудио логистику, мјеста предсједника одбора и носиоца листе Демократа.

док се лидери ДФ-а носе са монтираним процесима и бруталним насртајима режима, без икакве солидарности опозиције, лидер Демократа је, како видимо, радио и ради све да покуша да разбије Демократски фронт у Пљевљима. Стога, за расипање опозиционе енергије у Пљевљима и на нивоу државе искључиву одговорност ће сносити, не Бојан Крвавац, већ Алекса Бечић. Сада се јасно види ко форсира подјеле и сукобе, а коме је устину стало до побједе над овим лоповским режимом. Поручујемо Алекси Бечићу који планира да Бојана Крвавца или било кога другог из Демократског фронта, преведе у своје редове, да ће тај гест бити третиран искључиво као гест усмјерен на изазивање

тензија и подјела унутар опозиције у сусрет локалним изборима, када би требало да сву енергију усмјеримо на обједињавање опозиционих снага и заједничко дјеловање против актуелне власти, која је евидентно у Пљевљима, и не само у Пљевљима, на кољенима.

Владислав Бојовић, предсједник ОО ДНП-а у Пљевљима и функционер Демократског фронта