PORAZ RUDARA U ZETI Žal za propuštenim šansama

    7 godina pre 96 pregleda Izvor: PV Informer

Zeta – Rudar 1:0 (0:0)

Stadion: Trešnjica. Gledalaca: 500. Sudija: Nikola Vođević (Podgorica). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje) i Miodrag Brajović (Podgorica). Strijelci: N. Krstović u 62. minutu.

Žuti kartoni: Brnović (Rudar).

ZETA: M. Božović, Radulović, Cavnić 2, Vujačić, Sekulić, Adžović, Milojko, Vukčević (od 80. Popović), Ljuljđuraj, Kukuličić, (od 88. Kalezić), N. Krstović 2, (od 78. P. Krstović).

RUDAR: Radanović, Božović, Vuković, Lakićević, Radišić, Tomašević, Brnović, (73. Sopo), Živković, Golubović, (od 80. Melunović). Zečević 1, (od 66. Jamamoto), Janković.

Pljevljaci su bili bolji u prvom dijelu meča, tačnije imali su više loptu u svojim nogama, ali ne da i igru krinišu golom. A zaprijetili su već u 7. minutu. Nakon dobro izvedenog kornera, loptu glavom je zahvatio Draško Božović, ali je njegov prezimenjak na golu Zete bio siguran. U 19. minutu igrači najtrofejnijeg crnogorskog kluba propustili su stopostotnu šansu.

Opet su izveli korner, loptu je drugoj stativi u sredinu vratio Tomašević, a Radule Živković sa pola metra prebacio gol. Nevjerovatan promašaj defanzivca gostiju i možda jedan od najvećih promašaja u tekućoj sezoni. Tek u 28. minutu Zeta je zaprijetila. Filip Kukuličić je sa desne strane ubacio loptu za Nikolu Krstovića, koji je sa desetak metara prebacio okvir gola. U samom finišu susreta vidjeli smo i pokušaj Aldina Adžovića. Šutirao je sa dvadesetak metara, ali je Miloš Radanović bio na mjestu.

Drugo dio meča Zećani su počeli bolje i ofanzivnije, a to je rezultiralo i golom u 66. minutu. Adžović je dao pas za Nikolu Krstovića, koji je izbio sam ispred Radanovića i loptu ispod njega poslao u mrežu – 1:0. Igrao se 80. minut kada su gosti mogli do izjednačenja. Odbrana domaćih je kiksala, Alen Melunović, koji je samo dvadesetak sekundi ranije ušao na teren, nije uspio da loptu sa desetak metara pošalje u mrežu. Time je otišla i poslednja nada Pljevljaka da mogu do boda.