ZAPOSLENI U SLUŽBI KOMUNALNE POLICIJE PRIMAJU MANJE PLATE U ODNOSU NA OSTALE SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE Bez načelnika manji koeficijent

    8 godina pre 396 pregleda Izvor: PV Informer

Lokalnim službenicima i namještenicima zaposlenim u Službi komunalne policije zarade se obračunavaju po nevažećoj odluci o zaradama i drugim primanjima lokalnih službenika i namještenika, jer tamo već pune dvije godine nije izvršen izbor načelnika. Na taj način zaposlenim se obračunavaju zarade po nižim koeficijentima, čime zaposleni primanju manje plate u odnosu na druge službenike i namještenike u lokalnim službama.

Rješenje o zaradama zaposlenog donosi starješina organa lokalne uprave. Lokalna uprava će po okončanju postupka izbora načelnika Službe komunalne policije, pristupiti usklađivanju zarada zaposlenih u ovoj Službi sa važećom odlukom o zaradama lokalnih službenika i namještenika u opštini Pljevlja. Razlika u zaradi nastala usled primjene koeficjenata predviđenih starom odlukom biće nadoknađena – saopštio je predsjednik opštine Mirko Đačić. U julu prošle godine raspisan je poslednji put konkurs za izbor načelnika Komunalne policije ali on još uvijek nije okončan. Krajem prošle godine tadašnji glavni administrator Saša Ječmenica je tvrdio da je konkurs još u toku, a kada će biti okončan to niko nije znao.

Nada za zaposlene u Komunalnoj policiji, gdje VD stanje traje od dolaska DPS-a na vlast 2014. godine, je to što je nedavno Upravna inspekcija naložila predsjedniku opštine da izvrši iz-bor u pet opštinskih službi u roku dvadeset dana. Među pomenutim službama je i Komunalna policija.