NEVOLJE STANARA ULICA VOJA ĐENISIJEVIĆA I BOŠKA BUHE Pet godina čekaju bolju struju

    8 godina pre 108 pregleda Izvor: PV Informer

Ulice Voja Đenisijevića i Boška Buhe rekonstruisana su prije pet godina, ali poslovi na priključenju stanbenih objekata na novu elektro mrežu još nijesu završeni. Iz Mreže nevladi-nih organizacija sjevetra poručuju da je krivac za to pljevaljskoj Elektrodistribuciji koja posao nije završila kako je obećala. Iz Mreže NVO sjevera ističu da se da se u ovim ulicama nalazi dosta starih i dotrajalih stubova koje treba zbog kvaliteta snabdjevanja električnom energijom i bezbjednosti građana ukloniti, a sve stanbene objekte priključiti na nove podzemne vodove.

S pravom se postavlja pitanje zbog čega je rađena nova podzemna elektro mreža. Uložena su velika sredstva a iz Elektrodistribucije već pet godina nijesu u stanju da postave nekoliko metara kabla i da na nove elektro ormare priključe stanbene objekte. Da ne pričamo o tome da bi i ulice izgledale ljepše kada bi se iz njih uklonili dotrajali stubovi, kablovi i žice – ističu iz Mreže NVO sjevera i naglašavaju da Elektrodistribucija treba javno da saopšte koji su razlozi zbog čega ovaj dio posla nije završen punih pet godina.

Javnost treba da zna da li postoje neki ozbiljni razlozi za ovakvo stanje jer građani ne smiju da trpe zbog nečije nemarnosti ili skrivenih ličnih interasa. Ako je izvršena rekonstrukcija uli-ce, onda građani treba da uživaju u rezultatima tog rada – poručuju iz Mreže NVO sjevera.