Саопштење Покрета за Пљевља Пљеваљска јадиковка

    8 godina pre 131 pregleda Izvor: PV Informer

Има ли иђе, иђе, иђе, ишта, ишта, ишта, добро да ми причаш о Пљевљима? Нема, богоми, ништа. Тако углавном почињу разговори о актуелној стварности у нашем граду. Док се некад пјевало:“у Титограду све што ваља, то је из Пљеваља“, данас Пљевља и Пљевљаци, у Подгорици па и шире, служе за прављење вицева. Просто као да су на нас бачене чини, или нам је локална власт уклета. А како и не би била, народ је давно рекао да је отето проклето, па и власт. Него идемо редом:

Извршни директор ДОО „Чистоћа“ експресно је смијењен без права на одбрану.

Потпредсједник општине поднио оставку.

Главни администратор поднио оставку.

Извршни директор ДОО „Гријање“ на лични захтјев разрјешен дужности.

Предсједник Одбора директора ДОО „Центра за спорт и рекреацију“ поднио оставку.

Управна инспекција МУП-аје утврдила да троје руководилаца Секретаријата и служби Општине Пљевља не испуњава Законом предвиђене услове у погледу осуђиваности за кривична дијела, која их чини недостојним за вршење функције. У питању су: в.д. секретара Секретаријата за Општу управу, в.д. начелнице Грађанског бироа и в.д. командира Службе заштите.

Начелник Комуналне полиције поднио оставку прије више од годину дана, а није изабран нови.

Предсједник општине се суди са страначким колегом, зато што му је пријетио да ће га „убити ко зеца“.

Недавно је дошло до клизања управне зграде копа Потрлица (бивша управа Превоза) и објеката сепарације, иако су у поменуте објекте и њихову стабилизацију уложена значајна средства у претходном периоду.

Блок 2 ТЕ Пљевља постаје чардак ни на небу ни на земљи. Сад нас убјеђују како ће кинеска банка и осигуравајућа кућа финансирати изградњу блока 2 који би требало да граде Чеси и Американци, а претходно су на тендеру одбацили понуду кинеских фирми. Што би народ рекао мало сјутра.

Тендер за изградњу топлане је поништен од стране Предсједника општине, пошто није била ниједна исправна понуда. Утјеха је што је то тек први тендер, а знамо да је за реконструкцију Дома културе пропало седам тендера, по чему је актуелна локална управа неславни рекордер.

У Подгорици је уклоњена табла која је свједочила да је Рудник угља својевремено финансирао изградњу СЦ Морача.

Утјеха је што испред хале Тиволи у Љубљани још увијек постоји плоча на којој пише да је Рудник олова и цинка Шупља стијена,у вријеме директоровања Словенца Славка Дулара финансирао њену изградњу.

Кад је требало Пљевљацима, у вријеме изградње термоелектране Пљевља и проширења копова Рудника угља, изградити базен и тако надомјестити девастацију купалишта на Ћехотини, паре су, захваљујући тадашњем савезном министру финансија Мому Цемовићу и пљеваљским послушницима отишле у Беране за изградњу спортске хале.

На подручју шумског газдинства Пљевља захваљујући небризи Вектре Јакић и ЈП Црна Гора шуме труне више од 200.000 кубних метара сушике, односно један годишњи прираст, који на подручју пљеваљске општине износи 220.000 кубних метара.

Овако би смо могли набројати још много непочинстава локалне и републичке власти у односу на Пљевља. Сигурни смо да се ништа неће промијенити у том односу, који Пљевља третира као колонију, све док се не промјени и републичка и локална власт.

СЛОБОДА МИХАИЛУ ЧАЂЕНОВИЋУ