Uspješna realizacija Granta Americke Ambasade “FK BREZNICA”

    8 godina pre 98 pregleda Izvor: PV Informer

FK “Breznica” drugu godinu za redom uspješno je realizovao Grant Američke Ambasade u Crnoj Gori. Grantom je bio obuhvaćen sport i kultura našeg grada.

Kroz realizaciju Granta je učestovalo preko 1000 korisnika. Najbitnija stavka ovog projekta jesu djeca koja su uživala kroz utakmice, putovanja i druženja. Po ocjenama ljudi u komisiji ovo su najbolje odrađeni projekti koje realizuje FK “Breznica” a za šta je klub dobio pismo namjena i podrške.

Grantom je bilo obuhvaćeno dosta aktivnosti a neke od njih su: učestovanje na raznim turnirima u regionu, posjeta kulturno-istorijskih spomenika, pokloni opreme za djecu sa posebnim potrebama i djecu romske populacije, poklon lopte svim gradskim i seoskim školama, kupovina auta za potrebe kluba, rafting rijekom Tarom, družnje trenera i prijatelja kluba, saradnja sa Opštinom Pljevlja i Sekretarijatom za društvene djelatnosti, edukativne učionice za članove kluba ( učenje engleskog jezika, psiholog, tutoriung ) organizacija turnira…

U narednom periodu u planu je postavljanje male vještačke podloge za treninge najmlađih članova kluba i realizacija dva veoma značajna EU projekta u kojima je FK “Breznica” konkurisao sa ekipama čije su zemlje članice EU.