On je blago pljevaljskog Rudara

    8 godina pre 96 pregleda Izvor: cdm.me

Dva puta je Budućnost ove sezone igrala protiv Rudara i oba puta je poražena – u Podgorici u nehumanim uslovima za igru je bilo 2:0, a u Pljevljima su izgubili 1:0 maestralnim pogotkom Miloša Zečevića.

Fenomenalni 18-godišnjak je u 44. minutu postigao gol koji će sigurno konkurisati za pogodak sezone, “zlatni dodir” Zečevića je bio dovoljan za veliku pobjedu.

“Drugi put smo dobili lidera koji igra najbolji fudbal u Crnoj Gori. Mnogo sam srećan zbog gola, ali više me raduje to što smo, nadam se, konačno krenuli sa pobjedama”, poručio je skromni Zečević.

Odlične partije talentovanog mladića nijesu slučajnost, a to govori statistika u proljećnjem dijelu sezone Rudar je postigao tri gola u tri kola, a svaki je dao Zečević. Za sada ih ima četiri na svom kontu…

“Golovi mi mnogo znače, a pogotovo ovaj posljednji u derbiju. Odlično sam počeo polusezonu, šteta samo što u tim mečevima gdje sam davao golove nijesmo zabilježili bolji rezultat.

Zadovoljan sam kako sve ide i vjerujem da ću imati dobru minutažu u nastavku prvenstva”, poručio je Zečević.

Mirka Marića je zamijenio Milan Lešnjak koji je debitovao porazom u Tuzima, ali pobjeda nad “plavima” je vratila Rudar na pravi kolosjek. Eks trener Čukaričkog solidno poznaje gro ekipe iz Pljevalja, ali vjerovatno nije znao da ima 18-godišnjeg bisera.

“Novi trener nova dokazivanja. Mislim da sam pokazao i uvjerio šefa da u ova tri kola može da računa na mene. Naravno, treba da nastavim sa dokazivanjem, a imam motiva na pretek da treniram još bolje i jače. Takođe, mnogo mi znači što u timu imam iskusne saigrače od kojih mogu dosta toga da naučim”, poručio je omladinski reprezentativac Crne Gore.

Pljevljacima je u ovoj sezoni primarni cilj Kup (stigli do polufinala), ali prije svega su im potrebni i dobri rezultati u šampionatu kako bi se odvojili od nezgodnog dijela donje tabele koji u ovoj takmičarskoj godini “jede” tri ekipe, a dvije šalje u baraž za opstanak.

“Želim da nastavimo sa pobjedama, jer Rudaru nije mjesto u sredini tabele, već u prva tri tima. Siguran sam da možemo izboriti Evropu, a najviše šta želim je Kup. Imamo kvalitet i vjerujem u saigrače”, zaključio je Zečević.