Lešnjak: Ovako treba da igramo, Vukotić: Šetali smo po terenu

    8 godina pre 104 pregleda Izvor: cdm.me

Rudar kao da se specijalizovao za Budućnost. Pljevljaci su jedina ekipa koja je dva puta savladala lidera u prvenstvu. Nakon trijumfa pod Goricom u jesenjem dijelu sezone, četa Milana Lešnjaka i juče je uzela mjeru ,,plavima“, ovoga puta pred svojim navijačima.

Rudaru je očigledno postalo svejedno gdje igra protiv Budućnosti, kakav je teren, ko je favorit i kolika je bodovna razlika na tabeli. Pljevljaci imaju pozitivan skor u međusobnim duelima sa Podgoričanima, a u derbiju 20. kola prvoligaškog karavana vezali su četvrti uzastopni trijumf nad „plavima“.

Utakmica koja nije bila pretjerano sadržajna odlučena je u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Heroj je bio Miloš Zečević koji je sa ivice šesnaesterca poslao projektil u mrežu Dragojeviča. Gol kakav se odavno nije vidio pod Golubinjom.

Mladi fudbaler potvrdio je izuzetnu formu pošto je u na startu proljećne polusezone postigao tri pogotka u tri meča.

“Počeli smo malo bojažljivo, ali smo se brzo vratili i uspostavili ravnotežu na terenu. Period dominacije u finišu prvog dijela iskoristili smo da postignemo taj odlučujući pogodak. Posljednjih dvadesetak minuta svjesno smo se povukli jer smo znali da protiv sebe imamo izuzetno kvalitetnog protivnika kome se ne smije ostaviti puno prostora. Uspjeli smo da sačuvamo prednost i ja mojim igračima čestitam na odnosu prema obavezama od prvog do 90 minuta, jer svaki od njih je dao maksimum u ovom trenutku. Učinićemo sve da nas upravo takav odnos krasi i u svim narednim utakmicama”, rekao je Lešnjak nakon utakmice.

Budućnost na početku proljećne polusezone nema ritam koji je imala jesenas, s tim što je bodovna zaliha iz prvog dijela prvenstva čini mirnom na tabeli. Poraz pod Golubinjom nije ugrozio vodeće mjesto, samo je malo usporio „plave” na putu do titule (plus osam u odnosu na drugoplasiranu Mladost). Činjenica je, ipak, da tim Miodraga Vukotića još uvijek nije pronašao najbolju igru, da igrači nijesu u top formi. Potvrdila je to partija protiv Zete, a pogotovo izdanje pod Golubinjom.

“Izaći na teren i šetati se praktično svih 90 minuta, nije recept za pobjedu. Takvim odnosom sami sebe smo kaznili jer nije Rudar toliko dobro igrao koliko smo mi bili nonšalantni. Utisak ne može popraviti ni nešto bolje izdanje u posljednjih pola sata. Igračima sam rekao daje Rudar uvijek opasan, da ga ne smiju potcijeniti i da se samo pravim pristupom može do dobrog rezultata. Mi ga nijesmo imali, a ako igrači ovako nastave biće dovoljno oštrih riječi da se nešto slično ne ponovi”, kazao je Vukotić.

Početak derbija nagovještavao je drugačiji epilog. Gosti su odmah pritisli i imali dobru šansu preko Vukčevića koji je ostao sam, ali je sa ivice peterca bio neprecizan. Od tog momenta borba se vodila na sredini terena, nije bilo akcija, niti uzbuđenja pred oba gola. A onda se dogodio odlučujući detalj meča igrao se 45. minut kada je pukla kontra domaćina, Lakićević je prošao po lijevoj strani i uposlio Zečevića koji je sa petnaestak metara pogodio gornji lijevi ugao protivničkog gola.

Podgoričani su u nastavku sve karte bacili na napad, a obećavajuće situacije imali su Pejaković, Radunović i Vujović. Ipak, nijedan od tih šuteva nije bio dovoljno dobar da bi se savladao Radanović. Rudar je prekinuo niz od dva poraza i oživio nade u Evropu.

Da stvari po Budućnost budu komplikovanije Đalović je osjetio smetnje zbog kojih je zamijenjen na poluvremenu, Vujović je isključen u drugom minutu nadoknade, a Raičević je uoči odlaska za Pljevlja otpao zbog povrede. Problem u napadu pred susret sa Dečićem.