IZ MREŽE NVO SJEVERA APELUJU NA LOKALNU UPRAVU DA UREDI DJEČJE IGRALIŠTE U GRADSKOM PARKU U PLJEVLJIMA Ispravna samo jedna ljuljaška

    8 godina pre 99 pregleda Izvor: PV Informer

U gradu pod Golubinjom sve manje je mjesta za dječju igru. Iz nevladinog sektora ističu da je posebno loša situacija u gradskom parku kod stadiona „Čitluk“ gdje je trenutno isprav-na samo jedna ljuljaška. Brojne klackalice su oštećene, a ni druge sprave za dječju igru se ne mogu koristiti.

– Natalitet u Pljevljima pada iz dana u dan, ali su iz dana u dan i sve teži uslovi za djecu. Posebno je teško za predškolski uzrast, jer praktično ne postoji valjano mjesto za igru djece, navo-di se u saopštenju Mreže nevladinih organizacija sjevera i ističe da je najbolji primjer igralište u gradskom parku. Ističu da je upravo park najbolje mjesto za igru djece u danima kada zaga-đenje vazduha obara sve rekorde. Nažalost, parkovski mobilijar je praktično uništen.

Na tom mjestu imamo samo jednu ispravnu ljuljašku i takvo je stanje tokom čitave prošle godine. Iz lokalne uprave se žale na huligane da tokom noći uništavaju sprave za igru, kao da taj problem nije moguće riješiti, navodi se u saopštenju i apeluje na lokalnu upravu da do proljeća iniciraju uređenje gradskog parka i igrališta za djecu.

Podsjetili su da je prethodnih godina bilo dosta riječi o uređenju novih sportskih terena, ali da do realizacije takvih projekata nije došlo. Izostala je izgradnja novih terena, a postojeći tereni se ne održavaju na adekvatan način.

– Lokalna uprava ne bi smjela dozvoliti da se proljeće dočeka s jednom ljuljaškom u parku. Ako se to desi, onda će to biti neviđena sramota za jedan grad, navodi se u saopštenju.