Саопштење Покрета за Пљевља САД ИЛИ НИКАД

    8 godina pre 112 pregleda Izvor: PV Informer

Кажу да је овог мразовитог јануара неко питао Цетињанина, ко је председник владе Црне Горе, а он одговорио: „званично Душко Марковић, али је субјективни осјећај да је то Мило Ђукановић, па изгледа много хладније него што јесте“. Нажалост, није од тада протекло много воде Таром и Морачом, а субјективни осјећај је, да је Црна Гора на ивици грађанског рата.

Најприје је на дан одржавања парламентарних избора 16. октобра организован лажни државни удар, јер је држава Црна Гора, пардон власт ДПС-а и Мила Ђукановића била угрожена. Тако је силом на срамоту конституисана танка парламентарна већина, први пут од увођења вишестраначког система у Црној Гори, без присуства опозиције у парламенту. А хоћемо у Европу.

гле чуда, сваки пут кад се распишу неки избори држава је угрожена. Зато се, након смијешног државног удара, који је ипак дјеловао обезбиједивши какву такву парламентарну већину, окупљену око ДПС-а, кренуло на хапшења опозиционих лидера. Данас Андрија Мандић и Милан Кнежевић, а сјутра може бити било који опозициони лидер, јер власт ДПС-а и Мила Ђукановића нема цијену. Кад се изједначи држава са једним човјеком и његовом партијом, онда није угрожена слобода само двојице опозиционих лидера, већ свих грађана Црне Горе.

Зато Покрет за Пљевља позива све опозиционе странке, без обзира на вјеру и нацију да се удруже у одбрани Црне Горе, њене слободе и демократије. Први корак на том путу мора бити смјена актуелног режима, а онда усвајање Закона о заштити Црне Горе од Господара, његове браће и сестара, кумова и тајкуна.

Опозиционо јединство се мора манифестовати заједничком организацијом грађанских протеста и бојкотом избора у Никшићу, како би се диктаторски режим довео „познанију права“ и приморао на организовање првих слободних и демократских избора у Црној Гори. А такви избори се не могу организовати док је на власти ДПС и Мило Ђукановић. Њих мора организовати прелазна вишестраначка влада, састављена по паритетном принципу, без Мила Ђукановића.

У овом тренутку само опозициона слога Црну Гору спасава, каже се у саопштењу које нам је доставио Покрет за Пљевља.