Protest majki sa troje ili više djece

    8 godina pre 93 pregleda Izvor: PV Informer

Nakon protesta majki, koje su ostvarile prava na naknadu, po osnovu rođenja troje i više djece u Bijelom Polju, Kolašinu, Rožajama, Beranama u petak u 12h će se održati majki u Pljevljima u ulici Kralja Petra, na prostoru imeđu fontane na Trgu 13. Jul i Husein pašine džamije, saopšteno je iz Euromosta.

“Nastavak protesta majki i u druge opštine na sjeveru Crne Gore, govori da majke sa sjevera neće odustati od svojih stečenih prava, neće dozvoliti da im se smanjuje ili ukida njihovo stečeno pravo. Protesti koji se održavaju širom sjevernog regiona, bude i ostale građane sa Sjevera da izađu na ulicu i shodno zakonu o mirnom okupljanju, se svi zajedno na đjeveru Crne Gore, bore za svoja prava i majke pozivaju i ostale građane, da izadju i podrže njihove proteste, koji će se nastaviti održavati na sjeveru i nakon Pljevalja”, stoji u saopštenju.

Iz Euromosta podsjećaju da se svaki protest majki održi shodno Zakonu o mirnom okupljanju građana, da je svakom građaninu Ustavom garantovano pravo da iskaže svoje nezadovoljstvo, te da niko nema razloga da se plaši.

“Protesti majki su pokazali, da su građanski protesti koje organizuju građani i na kojim govore građani, najmasovniji, gdje se okupe svi građani bez obzira na vjeroispovijest ,sa čime su

sjeverni region i građani sjevera, pokazali da su uvijek zajedno najjači, da se zajedno mogu boriti za svoja prava na demokratski način i još jednom su dali primjer, kako funkcioniše dobar odnos građana na sjeveru Crne Gore, različitih vjeroispovijesti. Na kraju pozivamo sve majke iz Pljevalja, da izau u petak u 12h, takođe pozivamo i sve građane Pljevalja, da izađu i daju podršku majkama Pljevalja”, zaključuje se u saopštenju Euromosta.