Radovi na džamiji teku brže od planiranih

    8 godina pre 131 pregleda

Radovi na rekonstrukciji džamije u selu Raščići u Bukovici ulaze gotovo u završnu fazu.

Kamen temeljac za izgradnju džamije postavljen je 27-og avgusta, a objekat je pokriven 15 septembra. Predstavnici Odbora Islamske zajednice Pljevlja posjetili su gradilište u petak 14. septembra i uvjerili se u dinamiku radova. Predsjednik građevinskog odbora Nijaz Raščić kazao je da si izvršene sve pripreme za pokrivanje objekta koji je planiran za subotu i istakao da je objekat izgrađen gotovo bez isplaćene i jedne dnevnice.

„U fazi pripremnih i građevinskih grubih radova imali smo razumijevanje i pomoć naših prijatelja koji se bave gradnjom objekata tako da su nam besplatno pružili svoje usluge i čak su dali novčani prilog za izgradnju džamije i na tome smo im zahvalni. Planirali smo da narednih dana postavimo stolariju i da zatvorimo objekat i radove nastavimo na proljeće.

Iskren da budem nismo planirali da uradimo ovoliko za kratko vrijeme, ali zahvaljujući požrtvovanju majstora na izgradnji i povoljnom vremenu uspjeli smo u roku od dva mjeseca da pokrijemo objekat i izgradimo polovinu munare“, kazao je Raščić.

Na proljeće, kada počne građevinska sezona nastaviće se zanatski radovi na džamiji, a potpuni završetak se očekuje tokom naredne godine.