U Pljevljima mreže opet mirovale

    8 godina pre 219 pregleda Izvor: pvportal.me

Rudar-Iskra 0:0

Pljevlja, Stadion Gradski. Gledalaca oko 600. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica) 0,5. Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje) 0,5 i Boban Krstev (Cetinje) 0,5. Žuti kartoni Melunović (Rudar) i Drinčić (Iskra).

RUDAR: Radanović -, Noma 2,5 (od 84. Zečević-), Alić 2, Sopo 2, Ivanović 2 (od 89. Gačević-), Melunović 2, Radišić 2, Tomašević 2, Brnović 2,5, Reljić 2, Jamamoto 2,5 (od 79.

Vuković-).

ISKRA: Blažić 3, Radunović 1,5, Kovačević 1,5 (od 70. Novović-), Savićević 2 (od 68. Perutović-), Drinčić 2, Petrović 2, Krstović 2, Nikolić 2, Kalezić 1,5, Bulajić 2 (od 90+2 Brzanović), Bošnjak 1,5.

Igrač utakmice Srđan Blažić 3 (Iskra)

Rudar nije uspio ni nakon 70 dana da osvoji bodove na svom stadionu. Defanzivna taktika, disciplinovanih i borbenih gostiju, izdržala je nalete Pljevljaka, a napadači Rudara nisu uspjeli iz četiri, više nego povoljne situacije da savladaju fenomenalnog Srđana Blažića. Treba napomenuti i dvije sporne situacije u kaznenom prostoru gostiju u 11. i 66. minutu kada Nikola Dabanović nije pokazao na bijelu tačku.

Pogotovo je ona iz drugog poluvrmana mirisala na penal, kada je Ivan Ivanović sklonio loptu, ispred Srđana Blažića koji je rukama dotakao napadača Rudara, a ovaj pao. Ono što je upalo u oči je da lopta nije promijanila smjer nakon starta Blažića iako je Dabanović signalizirao da je golman Iskre prvi dohvatio loptu.

–Ne želim da kometarišem suđenje. Bile su dvije ili tri sutuacije na koje je publika reagovala, ali ima ko o tome da razmišlja. Mi nismo uspjeli da realizujemo četiri stopostotne prlike, Ivanović nije uspio da glavom pogodi prazan gol. Igrali smo dobro, ali na žalost to nismo uspjeli da materijalizujemo, kazao je šef struke Rudara Mirko Marić.

Iskra je dugo odolijevala napadima Rudara, a prvu više nego dobru priliku Rudar je propustio u 27. minutu, kada je nakon centaršuta Šo Jamomota, Mirko Radišić sa pet-šest metara glavom poslao loptu pod samu prečku, a Blažić bravuroznom paradom odbranio njegov šut. Pet minuta nakon toga Ivanović je iz trka uputio pas ka Alenu Melunoviću, koji je zahvatio lotu vrhom kopačke i usmjerio ka mreži, ali Blažić je opet uspuio da skrene njenu putanju u korner.

U nastavku utakmice ponovo ista slika na terenu. U 60. minutu Blažić je opet bio u centru pažnje. Sa oko 20 metara šutirao je Jamamoto, a golman Iskre uspio da odbrani više nego dobar šut Japanca. U 72. minutu Pljevljaci su propustili najbolju šansu na utakmicu. Željko Tomašević razmjenio je dupli pas sa Melunovićem, izašao sam ispred Blažića šutirao, no Blažić je uspio da odbrani njegov udarac.

Lopta se odbila do Ivanovića koji, iz trka, nije uspio glavom da pogodi prazan gol. Već tada je bilo jasno da će gsoti uspjeti da ostavre svoj cilj.

–Istina je da smo igrali povučeno, defanzivno jer smo znali šta nas čeka. Rudar je jedna od najboljih ekipa u ligi i siguran sam da će to rezultatski i dokazati. Imali su više prilika za gol i po tome su možda zaslužili pobjedu, ali smo i mi bormenom i disciplinovan igrom zaslužili da ostanemo u Pljevljima neporaženi, kazao je nakon utakmice trener Iskre Radisav Dragićević.