Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Doma kulture

    8 godina pre 279 pregleda Izvor: PV Informer

Nakon dužeg zastoja nastavljeni su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji pljevaljskog Doma kulture. Izvodac radova je doo Unipred Bijelo Polje, a vrijednost preostalih radova je nešto preko milion eura.

Nakon sedam tenderskih postupaka imamo izvođača radova, Unipred, i danas će Direkcija javnih radova ovom izvođaču prebaciti avans u iznosu od 150 000 eura, što će praktično značiti zvanični početak radova koji će trajati pet mjeseci. Podsjećam da je vrijednost ovog ugovora 1,037 milion eura i ono što nas čini posebno zadovoljnim je pošto je procjenjena vrijednost bila 1,3 miliona, pa su tenderi oborili tu cijenu na 1,037 milion eura. Učešće države je ostalo 650 000, a učešće opštine je 387 000 eura i to lokalnoj upravi olakšava posao.

Ovaj objekat smatram, bez obzira što se trenutno rade i drugi projekti od društvenog značaja, Dom kulture je jedna važna priča o Pljevljima, ne samo od kad je počela njegova rekonstrukcija nego inače, brojne generacije Pljevljaka su provele značajno vrijeme u ovom objektu kroz različite sadržaje koje je on nudio. Vjerujem da će nakon pet mjeseci radova ovaj objekat će možda biti najveća ponuda kad su objekti od društvenog značaja i društvenog standarda u pitanju – kazao je predsjednik opštine Mirko Đačić.

Završni poslovi na Domu kulture obuhvataju izvođenje građevinskih i građevinsko zanatskih radova, izvođenje mašinskih instalacija, uređaja i postrojenja, radova na elektroinstalacijama jake i slabe struje i radova iz oblasti zaštite od od požara.