Mandić: Spremni na dogovor koji će zadovoljiti sve partije

    3 godine pre 340 pregleda Izvor: pobjeda.me

Sa premijerom je razgovarao i drugi lider DF-a Andrija Mandić  koji je poručio da je Nova srpska demokratija, spremna za dogovor koji će zadovoljiti sve partije većine i da to bude u korist građana.

– Potrebna je stabilna i jaka Vlada koja će se obračunati sa organizovanim kriminalom. Prioritet nove Vlade bila bi borba za bolji zivot, odnosno popravljanje ekonomske situacija u Crnoj Gori. Tesko se može danas definisati neka pozocija i vidjeće se u toku dana i nakon narednih sastanaka – kazao je on, dodajući da se teško danas može danas definisati neka pozocija, već da će to biti nakon narednih sastanaka.

a pitanje je li bilo riječi da će rekonstruisana Vlada imati 18 ministarstvava i tri potpredsjednika on je rekao da to ne bi sada trebao da bude temelj za razgovor.

– Mi moramo prvo da dođemo do zajedničkog stava šta imamo zajedničko a nakon toga da se iskristališe kako ta Vlada treba da izgleda. Da bi prešli na priču o izgledu Vlade, moramo prvo da imamo jasan dogovor da li se radi o rekonstrukciji – kazao je on.

Premijer će danas razgovarati i sa predstavnicima Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije.

Krivokapić će sa predstavnicima Građanskog pokreta URA sastati u subotu u 12 sati, a potom i sa Demokratama.

Nakon što su Demokrate i Demokratski front saopštili da je Vladu potrebno rekonstruisati,premijer je predložio da rekonstruisana Vlada ima tri potpredsjednika, a da se resori “koji su se pokazali kao obimni” podijele.