Patrijarh Porfirije prijavio pjevačicu Severinu Vučković policiji, zbog uznemiravanja

    3 godine pre 2137 pregleda Izvor: alo.rs

Hrvatska pjevačica Severina Vučković mjesecima uznemirava patrijarha srpskog Porfirija i šalje mu uvredljive i prijeteće SMS poruke, prenio je danas portal Alo.

Kako se u medijima tvrdi, poglavar SPC sve je prijavio hrvatskom tužilaštvu (DORH – Državno odvjetništvo Republike Hrvatske), koje je pokrenulo predistražni postupak protiv Severine.

Prema informacijama do kojih su mediji došli, uznemiravanje je počelo neposredno nakon Porfirijevog izbora u februaru. Severina je poruke slala na hrvatski broj koji je patrijarh koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i pretežno boravio u toj zemlji. On nije reagovao sve do prije tri sedmice, kada je pjevačica, vidjevši da on ne odgovora i da je čak prestao i da gleda poruke, nije počela i da ga poziva na taj broj.

– Dan – dva posle imenovanja za poglavara SPC počele su da stižu poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope („Pope, pope, družiš se sa krimosima“) i piše bukvalno sve i svašta, koristeći takav rječnik koji normalan čovjek ne može ni da zamisli. Porfirije u početku nije reagovao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva – kaže jedan od sagovornika.

Kako prenose izvori iz Zagreba, patrijarh SPC je u tužilaštvu primljen na najvišem nivou i cio slučaj je shvaćen veoma ozbiljno. Ne samo zato što se radi o poglavaru SPC već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima mnogo elemenata pretnje.

Govoreći o motivu za ovakve postupke pjevačice, sagovornici portala „Alo“ ukazuju da oni vjerovatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa njenim bivšim suprugom Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko starateljstva nad sinom Aleksandrom. Popović je poznat kao veliki dobrotvor Crkve, koji je pomagao u obnavljanju i opremanju srpskih svetinja u Hrvatskoj, između ostalog, i nakon posljednjeg jakog zemljotresa. Porfirije je i krstio Popovićevog najmlađeg sina.

Povodom ovog slučaja, hrvatska pjevačica kao i njen menadzment se nisu oglašavali.