Hrapović i dalje prima 2,5 hiljade eura mjesečno, za godinu zaradio stan

    3 godine pre 568 pregleda Izvor: CDM

Ni metar kvadratni bolnice. Ljekari degradirani do nivoa savjetnika, a medicinski kadar na rubu egzistencije. To je postignućne trodecenijske vladavine onih koji su se građani oslobodili prije godinu, pa je nepristojno kada ti isti sada neumorno navodno rade na poboljšanju zdravstvenog sistema tipkajući po tastaturi, kazao je generalni direktor Direktorata za kontrolu i unapređenje kvaliteta u Ministarstvu zdravlja Slobodan Mandić, reagujući na saopštenje poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugoše.

Mugoša je ranije danas ukazao na ozbiljan problem odlaska doktora iz našeg zdravstvenog sistema i njihovog lošeg materijalnog položaja.

“To je svakako više nego li do prošle godine. Napredujete”, poručio je Mandić.

Prema njegovim riječima, bivši ministar  zdravlja iz redova Socijaldemokrata Kenan Hrapović, “živi na račun građana”.

“Šta ste radili 30 godina, Crna Gora zna, ali evo i odgovora na pitanje šta Socijaldemokrate koje su dale bivšeg ministra zdravlja, rade sad: Kenan Hrapović i dalje živi na grbači građana. Dvije i po hiljade eura mjesečno za posljednjih godinu. Ne radeći ništa – za godinu je “zaradio” stan koji je, zahvaljujući Vašoj politici, misaona imenica većem dijelu Crne Gore”, naveo je Mandić.

Preporučuje Mugoši, da se raspita i za ostale kolege, pa da nakon toga “lično izvijesti kompletnu javnost”.

“Za slučaj da ste informisani, a bio bi Vam manir, izračunajte šta sve jedan građanin mjesečno ne može da dobije jer država mora da namiri nesnosnu halapljivost vaših nekadašnjih funkcionera”, zaključio je Mandić.