Leposaviću uručena zahvalnica u kripti Hrama

    3 godine pre 500 pregleda Izvor: Novosti.rs

U sklopu manifestacije „Dani Miholjskog zbora” u Kripti Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici uručena je posebna zahvalnica bivšem ministru pravde Vladimiru Leposaviću jer je, kako su kazali organizatori, „u teškim vremenima stao uz Crkvu i vjerni narod i u rekordnom roku pripremio Zakon kojim je zaštitio Crkvu“.

Kako prenose Večernje Novosti, u kripti je održana promocije knjige „Od sumraka do vaskrsenja Lovćena” i ,,Crvena Gora” na kojoj su se Jovan Merdović i Milena Jakšić ispred organizatora uručili zahvalnice brojnim dobrotvorima, a između ostalih i Leposaviću. 

Zahvalnost bivšem minsitru istakli su i učesnici tribine, među kojima je bio protojerej Predrag Šćepanović, koji je poručio da će na Leposavića biti ponosni svi Sveti Nemanjići, Sveti Sava, Sveti Simeon i svi Sveti Petrovići.

– Samo nekoliko dana prije nego što je Leposaviću skinuta politička glava, a zauvijek uzdignuto ljudsko i srpsko čelo, on je uveo u evidenciju Mitropoliju Zetsku, a danas Crnogorsko-primorsku i eparhije naše Crkvu kao postojeće od 1219/1220. godine. Na taj njegov ukaz će biti ponosni svi sveti Nemanjići i sveti Petrovići, a Leposaviću je očigledno bilo važna poruka svetog Vladike Nikolaja da je važnije biti čovjek nego ministar- kazao je otac Šćepanović. 

foto: Novosti

Željko Čurović, predsjednik Udruženja Srba iz Crne Gore u Srbiji kazao je da Leposavić nije imao kraćeg mandata, a većeg rezultata.

– Ponosni smo na sve što je Leposavić uradio u Vladi, ali i u Skupštini Crne Gore. Vi ste dokaz da se može biti ministar, a ostati čovjek. Ne smijemo više dozvoliti da se naše pobjede pretvaraju u poraze. Posle sledećih pobjeda, moramo imati više Leposavića – poručio je on.