Poruka Prijestonice je poruka mira

    3 godine pre 517 pregleda Izvor: rtcg.me

Na skupu na Cetinju koji je organizovan protiv ceremonije ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koje je zakazano za 5. septembar okupio se veliki broj građana iz raznih krajeva Crne Gore. Peđa Vušurović nekadašnji predsjednik mladih Liberalnog saveza kazao je da je poruka Prijestonice danas, poruka mira.

Ispred spomenika Vila postavljena je bina.

Policija je zatvorila saobraćaj u dijelu ulica koje gravitiraju prema raskrsnici kod Vile, a saobraćaj se usmjerava na druge ulice.U gradu su prisutne jake policijske snage a oko Cetinjskog manastira i Biljarde postavljena i ograda. Na ogradi oko manastira, građani su postavili ruže i crnogorske zastave.

Na protest je došao i mitropolit CPC Mihailo. Na Cetinju se okupio veliki broj građana iz raznih krajeva Crne Gore. Peđa Vušurović nekadašnji predsjednik mladih Liberalnog saveza kazao je da je poruka Prijestonice danas poruka mira.

„Danas nama i cijeloj Crnoj Gori treba puna Prijestonica. Masovan 22. avgust upravo jedino iz svetog cilja da 5. septembar bude kao svaki drugi dan u ovoj zemlji“, kazao je Vušurović u izjavi za TVCG.

Danas se, kaže Vušurović, na Cetinju ne održava protest već, kako je kazao, jedno sabranje upozorenja i molbe  da svi stavimo prst na čelo, da znamo koje su najveće svetinje u Crnoj Gori. A to su, kaže, građanska Crna Gora, mir u njoj i suživot svih vjera i naroda. 

Na skupu, kako je kazao, neće biti političara, članova stranke, svi su, kako je kazao, došli samoinicijativno.