Zeković: Policija da odustane od nepotrebnog pritiska na učesnike javnog okupljanja, Tamara Nikčević grubo izvrijeđana u Risnu

    3 godine pre 567 pregleda Izvor: cdm.me

Koordinator i član Savjeta Građanske inicijative “21. maj” i aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković pozvao je direktora Uprave policije Zorana Brđanina da uputi policijskim starješinama odgovarajuću instrukciju kako bi se svim građanima omogućilo nesmetano kretanje prema Prijestonici Cetinje. On je pozvao Brđanina i povodom novinarke Tamare Nikčević koja se našla na meti uvreda u Risnu.

“Pozivam direktora Uprave policije Zorana Brđanina da prema starješinama policije na terenu uputi odgovarajuću instrukciju kako bi se svim građanima Crne Gore omogućilo nesmetano i sigurno kretanje prema Cetinju”, apelovao je Zeković.

Prema njegovim riječima, građanima koji su iz pravca Nikšića uputili ka Cetinju ne dozvoljava se kretanje alternativnim putem preko Danilovgrada i Spuža već se upućuju na magistralni put na kojem su toku ozbiljni radovi zbog pretvaranja u saobraćajnicu bulevarskog tipa.

“Do danas je kretanje alternativnim putem bilo omogućeno svima pa nema razloga da se pristupa različitom tretmanu. Ima učesnika u saobraćaju koji se ne osjećaju bezbjedno da idu putem kojim se izvode građevinski radovi. Tu je i pitanje oštećenje vozila. Pozivam Upravu policije da ne preduzima bilo kakve radnje koje bi mogle da se prepoznaju kao ograničavanje slobode kretanja i ometanje prava na slobodu okupljanja i izražavanja”, dodaje Zeković.

Pozvao je Brđanina da sankcioniše nedolično ponašanje prema novinarki Nikčević.

“Takođe pozivam direktora Uprave policije da naloži hitno preduzimanje službenih radnji prema licu D.D. koje je upravo sada u Risnu grubo izvrijeđalo novinarku Tamaru Nikčević i prema istoj ispoljilo naročito drsko ponašanje”, zaključuje Zeković.