Rovčanin: Pokrenućemo postupak prodaje luksuznih vozila EPCG, smanjujemo troškove reprezentacije

    3 godine pre 849 pregleda Izvor: facebook - Demokrate

Nikola Rovčanin, novi izvršni direktor EPCG kazao je za “Vijesti” da je novo rukovodstvo EPCG zateklo vozni park od 130 vozila, koja su godišnje trošila goriva u vrijednosti 200.000 eura. On je istakao da neće dozvoliti da se za potrebe menadžmenta kompanije nabavljaju luksuzna vozila visoke klase. Rovčanin je naveo i da je pokrenut postupak prodaje nekoliko luksuznih vozila koja su se nabavljala po ličnim željama i prohtjevima pojedinaca, a koja su plaćena po 60 i 70.000 eura bez ikakve realne potrebe i utemeljenja.

“Vozni park EPCG mora biti prilagođen standardima države u kojoj kompanija posluje, vodeći računa o racionalizaciji troškova, a ne standardima najrazvijenijih država svijeta ili ličnim željama pojedinaca, kako je bilo slučajeva u prethodnom rukovodstvu”, istakao je Rovčanin. U planu je između ostalog prodaja Folksvagena Tueraga iz 2019, luksuznog BMW 7 i Audi A5.

Pored prodaje automobila biće smanjeni i troškovi reprezentacije izvršnog menadžmenta koji su prethodne godine iznosili oko 58.000 eura, i usklađeni sa potrebama poslovanja EPCG.

“Nedopustivo je da članovi rukovodstva raspolažu visokim novčanim iznosima po osnovu reprezentacije, a koji su u pojedinim slučajevima dostizali i do 6.000 eura godišnje. Ovakve odluke nemaju samo materijalni već i simbolički značaj. Rasipništvo u kompaniji neću dozvoliti i tolerisati, jer se mora voditi računa o svakom euru građana Crne Gore”, zaključio je Rovčanin.